virtuaalitalli, a SIM-game stable | virtuaalihevonen, a SIM-game horse

ID #77

Cessna

ERJ I (04/15), KERJ I (06/15) [lopetettu 25.9.2015]


© Gál Ildikó


RotuSuomalainen puoliverinen RekisterinumeroVH14-031-0021
SukupuoliTamma OmistajaRamant Warmbloods, Cannabia (VRL-00033)
Syntynyt, Ikä25.12.2013, 15-vuotias KasvattajaCannabia (VRL-00033)
Säkäkorkeus164cm Koulutustasoko: Vaativa B re: 160 cm ke: CIC2
i. Barbuda Fawk
fwb, ERJ III
ii. Barbados Da
hann, ERJ II
iii. Cassini SWA
hann, ERJ II
iie. Yesterday MHW
hann
ie. Stellar Wind Solo
fwb, EV I, ERJ I, YLA 2
iei. ML Zamiro
fwb, VIP MVA Fn, SPL I*, KTK II, ERL II, YLA 2, ERJ I
iee. Camp Gros Solo
fwb, VIR MVA Ch, YLA 1, ERJ I, ERL I, SPL I
e. Chumana F
fwb
ei. Barnacle Boy Flow
fwb, ERJ III
eii. Best of 54's
holst, Ch, ERJ I
eie. Guavaberry Solo
fwb, ERJ I, YLA 3, ERL III
ee. Cruel Soul F
fwb, EV II, ERJ II
eei. Hades Barrier
holst, ERJ I, ERL I
eee. Lan Mahone RE
hann, Ch, KTK III, YLA 2, SPL II, ERJ III, ERL III

Esteratsastuksessa 6755.67 ominaisuuspistettä (tasolla 11)

Cessna on yleisesti ottaen ihan mukava ja lupsakka tamma. Se ei kuitenkaan jostain syystä pidä toisista hevosista ollenkaan, se on niille suorastaan ilkeä jos joutuu samaan tarhaan toisten kanssa. Tamma viihtyy omissa oloissaan eikä anna tarhakavereiden syödä, juoda tai edes liikkua, vaan ahdistelee ne yhteen nurkkaan ja käy päälle jos nurkasta yritetään poistua. Cessna tarhataankin yksin ja mielellään niin ettei ihan heti aidan takana ole toista hevosta. Liian lähellä oleva naapuri saattaa saada hammasta tai ainakin repeämiä loimiinsa jos erehtyy Cessnan ulottuville. Ihmisten kanssa tamma on aivan toista maata, se pitää rapsuttelusta ja on hyvinkin seurallinen. Yksikseen ollessaan Cessna on vähän hömelö haaveilija, se saattaa joskus kesken syömisenkin unohtua tuijottamaan kaukaisuuteen heinänkorret suusta pilkistäen. Hätkähtäen se palaa aina maan pinnalle ja hetken päästä jatkaa mitä olikaan tekemässä. Vastaavaa tapahtuu toisinaan ratsastuksen aikanakin jos tamman antaa pitkän aikaa kävellä vapaasti. Se saattaa säpsähtää ja pysähtyä kesken kaiken, kuin olisi yhtäkkiä unohtanut mitä oli tekeillä ja miten oli siihen kävelemään päätynyt.

Ehkä hassuin piirre Cessnassa on sen inho omenia kohtaan. Varsa-aikana tamman tarhan vieressä kasvoi omenapuu mikä pudotteli hedelmiä tarhan puolelle. Utelias Cessna opetteli juuri silloin syömään kiinteitä ruokia ja maisteli toki omenia innoissaan. Maisteli vähän liikaakin ja sai lievän ähkyn, mutta sen jälkeen tamma on inhonnut omenien hajuakin. Syksyisin se kiertää mielellään omenapuut kaukaa ja jättää varmasti ruoan koskematta jos joku on erehtynyt tarjoilemaan omenia sen seassa.

Cessna on aina valmis hommiin, sitä ei ole vaikea saada tarhasta kiinni. Usein tamma tulee portille vastaan ja tervehtii hakijaansa höristen. Taluttaessa se kävelee reippaasti ja turhia häsläämättä, kunhan etäisyys toisiin hevosiin pysyy sopivana. Liian läheltä kulkevat saavat Cessnan vetämään korvat luimuun ja tamma voi salamannopeasti potkaista tunkeilijaa. Cessna on parasta hoitaa käytävällä, se on rauhallisin kun on kahdelta puolen kiinni. Harjaus on tamman mielestä mukavaa, se seisoo nätisti aloillaan ja katselee korvat hörössä ihmisten puuhia, kun hoitaja ruopsuttaa viime piehtaroinnin jälkiä pois. Kavioiden puhdistus ja varusteiden laitto eivät tuota ongelmia. Satula on hyvä laittaa varovasti, Cessna ei pidä ollenkaan jos se vain viskataan selkään ja luimistaa vastalauseeksi. Silloin tamma saattaa jopa pullistella vyötä kiristettäessä, mitä se ei normaalisti tee.

Selkään noustessa Cessna malttaa yleensä seistä paikoillaan, vaikka kärsimättömästi odottaakin liikkeelle pääsyä etenkin jos ollaan maastoon menossa. Mikään ei ole tamman mielestä hauskempaa kuin kunnon maastolaukka ja ehkä vielä muutamilla esteillä maustettuna. Cessna on pääasiassa esteratsu, mutta myös maastoesteet sujuvat ja tammalla on niitä jonkin verran kilpailtukin. Rataesteillä suoritukset ovat hyvin rauhallisia ja hallittuja, Cessna keskittyy kuuntelemaan ratsastajaansa ja toimii hyvin pienillä avuilla. Cessnan hypyt ovat ilmavia ja sillä on hyvä hyppytekniikka, pudotuksia tulee siis harvoin ja nekin vähät ovat lähes aina ratsastajan virhearviosta tai epäselvistä ohjeista johtuvia. Mikään automaattihyppääjä Cessna ei ole, se tarvitsee radalla ohjausta tai muuten se saattaa hermostua matkustajaansa ja yksinkertaisesti kieltäytyä yhteistyöstä. Kouluratsuna tamma ei niin loista, vaikka sillä onkin mukavat ja kohtalaisen lennokkaat liikkeet. Kenttäkilpailujen kouluosiot vielä menevät, mutta kovin vaativiin liikkeisiin tamma ei taivu. Cessna on sileälläkin miellyttävä ja tottelevainen ratsu.

Kilpailupaikoilla tamma on vähän eläväisempi ja sillä kestää aikansa että malttaa rentoutua kunnolla. Punainen rusetti hännässä takaa yleensä riittävän etäisyyden toisiin hevosiin, mutta Cessna on silti varuillaan kun ympärillä pyörii niin paljon vieraita eläimiä. Kovin ruuhkaiselle verryttelyalueelle sen kanssa ei kannata tunkea jos suinkin mahdollista. Radalle päästyään Cessna kuitenkin unohtaa kaiken ympärillä olevan ja keskittyy pelkästään ratsastajaansa ja työntekoon. Sen kanssa on ilo kilpailla, tamma kykenee hienoihin suorituksiin jos ratsastajalla vain pysyy hermot kurissa ja pakka kasassa.

Kirjoittanut Sandi

25.08.2014 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Sandi
Paahteinen kesäinen päivä ei ollenkaan houkutellut mihinkään työntekoa muistuttavaan, Cessnakin tuntui hieman ärsyyntyneeltä kun ötökät olivat jatkuvasti sen kimpussa. Päätin lähteä sen kanssa uimaan, läheisellä metsälammella on yhteen kohtaan tehty hiekkainen kaistale mistä saa uittaa eläimiä ja se on aivan täydellinen ajanviettopaikka tällaisella säällä. Laitoin Cessnalle vain suitset, ne huonommat joiden kastuminen ei haittaa, tamma kun on sellainen vesipeto että siitä ei jää laikkuakaan kuivaksi uittoreissulla. Nousin selkään ja lähdimme köpsyttelemään metsää kohti. Olimme niin aikaisin päivästä liikkeellä ettei lammella ollut muita, iltaisin siellä on usein ruuhkaisampaa. Sain rauhassa ensin kahluuttaa Cessnaa hetken ennen kun ohjasin sen syvemmälle veteen. Lampi on pienehkö eikä kovin syvä, mutta kuitenkin sen verran että siinä mahtuu isompikin hevonen uimaan kunnolla. Cessna pärskytteli vettä innoissaan ja miltei syöksähti veteen. Märän tamman selässä pysyminen oli vähän haasteellista etenkin kun heppa ui niin innokkaasti kuin Cessna, mutta onnistuin pysyttelemään kyydissä. Toisella rannalla oli jotain ihania vesikasveja mitä Cessna tahtoi käydä maistamassa. Annoin tamman mennä miten halusi, keskityin nauttimaan lämmöstä ja hetken ötökättömästä rauhasta. Lopulta Cessna suuntasi hiekkarantaa kohti ja otti semmoiset maihinnousuloikat että lopulta valuin kylkeä pitkin ja ihme kyllä onnistuin laskeutumaan suht hallitusti jaloilleni. Siinä vaiheessa oli Cessnan mielestä piehtaroinnin paikka, tamma romahti hiekalle ja pyöri pitkän aikaa kyljeltä toiselle tyytyväisenä pöristen. Ravistelu ei riittänyt karistamaan kaikkia hiekkoja karvasta eikä hiekanjyvien päällä istuminen innostanut, joten takaisin tallille tultiin molemmat kävellen. Jätin Cessnan hiekkoineen päivineen tarhaan, ehkä kuorrutus toimisi hetken aikaa ötökkäsuojana. Ilmeisesti se ei tammalle riittänyt, se kävi vielä uudelleen kierimässä tarhan hiekkaisemmassa nurkassa ennen kun asettui ruohostamaan.

28.08.2014 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Sandi
Tänään oli Cessnalla rennompi päivä, rankan estevalmennuksen vastapainoksi lähdimme maastoon humputtelemaan. Oli oikein kaunis syksyinen sää ja ajattelin kiertää pitkähkön reitin naapurin peltojen sekä metsälammen ympäri. Cessna tuntui nauttivan, käveltiin enimmäkseen ohjat vain kevyesti tuntumalla, mutta teetin aina välissä pieniä tehtäviä ettei tamma aivan nukahda. Pellon laidalla ei paljon viitsinyt steppailla ettei eksytä sallitun polun ulkopuolelle, mutta metsän laidassa sai tehtyä mukavat pujottelut nuorien puiden ympärillä. Cessna on onneksi hyvin varma ratsu maastossa, se ei säikähtele turhia ja kulkee tyytyväisenä erilaisilla pohjilla eikä kompastele juuriin tai muuhun muhkuraan. Lammen kiertävä polku ei ole kovin leveä ja se on paikoitellen vähän puskittunut, mutta päästiin hyvin läpi Cessnan kanssa. Tamma löysi jostain mukavan lehtevän rehun mitä se mutusteli mennessään. Lenkki alkoi olla jo lopuillaan, enää kierros naapurin pihan takaa ja tietä pitkin tallipihaan. Omasta aamupalasta oli jo jonkin verran aikaa ja huomasin pihan laidalla omenapuun mikä suorastaan notkui omppujen painosta. Cessna oli keskittynyt oman herkkunsa maisteluun eikä tuntunut välittävän vaikka omenista lähti aika voimakas tuoksu, ohjasin tamman lähemmäs puuta ja ajattelin että nappaan ohimennen yhden välipalaksi. Samalla hetkellä kun omena napsahti puusta irti, tamma heitti päänsä pystyyn ja singahti eteenpäin niin äkisti etten ehtinyt tajuta mitä tapahtui. Hetken istuin hölmönä maassa omena kädessä tamman loittonevaa takamusta katsellen ja keräilin itseäni. Onneksi Cessna näytti suuntaavan tallille päin ja lähdin kävelemään perään. Sieltähän tamma löytyikin tallin pihasta, yksi tallitytöistä oli saanut sen kiinni ja Cessna puhisi paheksuvasti kun menin sitä omenanhajuisine käsineni ottamaan. Tulipahan taas hyvä muistutus että kilteinkin hevonen saattaa yllättää...

01.09.2014 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Sandi
Cessnalla oli tänään vapaapäivä, tamma sai laiskotella tarhassa aamusta iltaan joten olin aikonut vain siivota tarhan ja puhdistaa varusteita. Kävin etsimässä talikon sekä kottikärryt, nappasin myös muutaman porkkanan taskuun tammaa varten. Cessnan karsinassa oli yksinäinen kasa nurkassa minkä siivosin ennen tarhaan siirtymistä. Cessna on onneksi siisti ja käyttää yhtä nurkkaa vessanaan, tarha oli nopsasti siivottu ja jätin puolilleen täyttyneen kärryn portille siksi aikaa että kävin tammaa moikkaamassa. Cessna oli hyvin kiinnostunut porkkanoista ja tuuppi turvallaan käsiäni. Tarjosin sille porkkananpalan ensin vasemmalta kyljeltä niin että tamma joutui vähän venyttämään itseään sen saadakseen, sitten oikealta kyljeltä ja vielä etujalkojen välistä. Harjan juuresta löytyi kutiavia kohtia ja Cessna nautti huulet tötteröllä kun rapsuttelin ja kupsuttelin joka puolelta. Samalla tarkistin tamman päällisin puolin haavojen ja ärsyyntyneiden ötökänpuremien varalta, mitään ei onneksi näkynyt ja Cessna lähti jatkamaan syömistään todettuaan porkkanoiden loppuneen. Kävin tyhjentämässä kottikärryt ja siirryin tutkimaan tamman varusteita. Tallissa on pyykkikone jota on ihan suositeltavaakin kenen tahansa tallilaisen tarvittaessa käyttää, joten heitin pari satulahuopaa ja loimen peseytymään siksi aikaa kun keräsin Cessnan muut likaiset vermeet kasaan. Parkkeerasin pesuvälineiden kanssa pihalle aurinkoiseen kohtaan ja aloin töihin. Harjoja olikin viimeksi pesty ties milloin, pesukone ehti pysähtyä sillä välin kun sain harjat levitettyä kuivumaan. Hain myös huovat ja loimen ulos narulle, auringossa ne kuivuisivat vielä iltaan mennessä. Purin Cessnan suitset osiin ja puhdistin nekin huolellisesti. Yhdessä riimussa oli solki rikki joten siirsin sen pois tamman käyttötavaroista, niitä oli muutenkin niin mahdottomasti että oli hankala saada kaikki mahtumaan paikoilleen. Lopulta sain urakan valmiiksi ja päätin (taas kerran) että pitäisi tehdä varustehuoltoa hieman useammin.

08.09.2014 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Sandi
Oli vähän sellainen päivä etten millään keksinyt mitä Cessnan kanssa puuhattaisiin. Olin pari päivää sitten satuttanut nilkkani joten ratsastus oli vähän poissuljettua, maastoonkaan en viitsinyt lähteä maasta käsin taluttelemaan kovin pitkää matkaa. Käytiin lyhyt käppäily naapurin metsänkulmalle ja takaisin, sitten huomasin että joltain oli jäänyt puomeja sekä tötsiä kentälle ja keksin että voitaisiin vähän leikkiä siellä kun muitakaan ei ollut paikalla. Päästin Cessnan harhailemaan kentälle irrallaan sillä välin kun rakensin puomeista suoran kujan, yhden kulman ja pistin muutaman tötsän sopiville etäisyyksille pujottelua varten. Cessna tuli ihmettelemään mitä oikein touhuan ja nappasin sen kiinni. Aloitimme ihan vaan kävelemällä kujien läpi ja pujottelemalla tötsät, olin varannut pussin heppanameja taskuun ja tarjosin Cessnalle palkkion onnistuneesta suorituksesta. Seuraavaksi mentiin samat tehtävät mutta peruuttaen. Suora kuja oli helppo, Cessna peruuttaa ihan itsestään suoraan joten se ei edes hipaissut puomeja. Kulma sujui sekin kohtuu helposti. Tötsien peruuttaminen oli vähän haasteellisempaa, siinä kun tuli monta käännöstä peräjälkeen. Cessna suoriutui siitäkin ja vielä parin harjoituksen jälkeen päästin tamman taas irti, tarkoituksena kokeilla toimisiko se samalla tavalla ilman narun ohjausta. Cessna on vähän sellainen hevonen että se tarvitsee paljon tukea ratsastajaltaan, ei oikein toimi itsenäisesti. Sain namin avulla houkuteltua sen menemään kaikki esteet eteenpäin, mutta tötsien peruutus tuotti tällä kertaa vielä enemmän hankaluuksia. Lopulta saatiin ihan siedettävä suoritus aikaan ja Cessna sai palkkionsa. Sitaisin riimunnarun lenkiksi kaulalle ja nousin vielä hetkeksi tamman selkään ilman satulaa. Ohjailin samat esteet pelkillä painoavuilla ja tamma eteni selvästi tyytyväisemmin kun äsken irti ollessaan. Ilmeisesti en osannut ohjata sitä tarpeeksi selkeästi ilman narua, siinäpä hyvä kohde mitä harjoitella jatkossa.

10.10.2014 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut VRL-02227
Tarkoitukseni oli hömppäillä Cessnan kanssa kentällä tänään, mutta aamulla herätessäni selkä ilmoitti olevansa pahemman kerran jumissa joten päivän ohjelma muuttui maasta käsin harjoituksiksi. Tullessani tallille kuulin Cessnan tarhaavan perimmäisessä tarhassa ja minua myös visusti varoitettiin pitämään tamma kaukana muista hevosista. Lähdin siis hieman sekavin tuntein hakemaan Tammaa tarhasta. Cessna kuitenkin kumosi kaikki pelkoni tulemalla portille vastaan korvat hörössä ja ystävällisesti höristen. Tamma käveli reippaasti vierelläni, vasta muiden tarhojen ohi kävellessä se käänsi korvansa luimuun ja näytti vihaisen naamansa. Onneksi vihoittelu suuntautui kuitenkin vain muille hevosille, ihmiselle Cessna näytti olevan todella kiltti! Päätin kokeilla tallista löytyvää juoksutusjärjestelmää, jonka pitäisi kehittää hevosen tasapainoa ja takaosan käyttöä. Kentälle päästyämme huomasin nopeasti ettei Cessna mitään juoksutusjärjestelmiä edes tarvitsisi, sillä Tamma liikkui ensimetreistä asti todella hyvin ja reippaasti omalla moottorillaan. Päivän teemana oli siirtymiset ja yleinen tottelevaisuus, tehtiin paljon temponvaihteluja, pysähdyksiä ja nostoja. Tamma osoittautui todella kuuliaiseksi ja herkäksi tapaukseksi. Cessna tuntui kumpaankin suuntaan hyvältä kaikissa askellajeissa, se oli pirteä mieleltään ja hyvin vetreän oloinen muutenkin. Laukassa Tammaa sai hieman hissutella koska reippaammilla pätkillä se olisi intoutunut hieman irroittelemaankin. Ravissa tamma hakeutui helposti korkeaankin muotoon ja liikkui hyvin tasapainoisesti ja todella helpon oloisesti. Käveltiin vielä loppukäynnit viereisen pellon ympäri ja ihmeteltiin syksyistä maisemaa, mikä oli ihan muutamassa päivässä muuttunut kauniin keltaiseksi. Cessna käveli vierelläni verkkaisesti ja tyytyväisen oloisena.Takaisin talliin päästyämme riisuin tamman varusteet ja harjailin sitä käytävällä pitkän tovin. Kylmäsin myös sen jalat ja heitin iltaheinät valmiiksi karsinaan. Odottelin puolisen tuntia että kylmäyssuojat olivat tehneet tehtävänsä ja päästin tamman karsinaansa syömään iltaheiniä. Vielä olisi keksittävänä aktiviteettiä tammalle seuraavaksi päiväksi!

15.10.2014 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut VRL-02227
Tämän päivän suunnitelmaksi valikoitui hypätä Cessnan kanssa pieniä esteitä. Paino sanalla "pieniä", sillä itsehän en ole kummoinen ratsastaja ja omat hyppykokemukset rajoittuvat lähinnä puunrunkojen ja ojien ylittämiseen maastossa. Talliin tullessa Cessna odotteli valmiiksi karsinassa ja hain sen estevarusteet käytävälle. Pikainen harjaus ja jalkojen tsekkaus jonka jälkeen varustin Tamman karsinassa, erityistä huomiota muistin kiinnittää sen satulointiin kuultuani edellisenä päivänä sen olevan helposti selästään hieman herkkä. Satulointi kuitenkin sujui ilman sen suurempia mielenosoituksia. Laitoin tammalle vielä suojat jalkoihin jonka jälkeen oltiin valmiita siirtymään kentälle. Kentältä löytyikin valmiina muutama pystytetty este, joita madalsin ja tein niistä pienet ristikot. Cesnna käveli kuuliaisena perässäni minun säätäessä puomien kanssa. Se selvästi aisti että nyt ei välttämättä ole ihan ammattinainen puikoissa ja tuntui omaavan loputtomat hermot minun säätöä katsellessaan. Kun vihdoin sain esteet pystyyn ja kiipesin tamman selkään, huomasin että taitoni ovat ehkä enemmän ruosteessa kun kuvittelinkaan. Tunsin itseni lähes invalidiksi estesatulassa istuessani joten totuttelu pelkkään harjoitusraviin saati kevyeen istuntaan tuntui haasteelliselta. Ratsastinkin paljon voltteja ravissa sekä hieman laukassakin mikä tuntui oleman myös Cessnan mielestä ihan mukiinmenevä juttu. Loppujen lopuksi tunsin kuin tunsinkin oloni tukevaksi Tamman selässä ja uskaltauduttiin hyppäämään muutamaan otteeseen rakentamani pienet ristikot! Toki meno oli erittäin hallittua, melkein kuin hidastetusta elokuvasta ja minä selässä kauhusta jäykkänä mutta hevonen hoito hommansa loistavasti ja osoitti myös ansaitsevansa jokaisen kehun mitä olin siitä estehevosena kuullut. Se oli todella hyvin kuulolla ja tunti lähes lukevan ajatukseni. Annoin sen vielä kävellä loppukäynnit pitkillä ohjilla ihan omaan tahtiin, jolloin se venytti kaulaansa eteen alas ja pärski tyytyväisyyttään. Tallilla sain vielä apua Cessnan purkamisessa omistajalta ja kehuinkin Tammaa maasta taivaaseen. Oikeastaan aloin jo harkitsemaan oman ratsun hankkimista tämän ratsastuskerran perusteella, mutta todellisuus huusi päässäni että ehkä kaikki hevoset eivät kuitenkaan ole kuin Cessna, joten ajatus omasta ratsusta lykkääntyy kuitenkin tulevaisuuteen. Pakko sanoa kuitenkin, että osa sydämestä jää ehdottomasti jonnekin Cessnan selän ja estesatulan väliin!

17.10.2014 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Suprantin väki
Kävelin kohti tarhaa jossa Cessna odotteli jo malttamattomana. Talutin tamman talliin ja puunasin sen kuntoon ja lähdimme kohti läheistä maastoesterataa. Tunsin tamman vapisevan innostuksesta allani ja se oli jo valmis töihin. Ensimmäisena saavuimme pienelle tukille, jonka Cessna ylitti leikiten. Taputin tammaa kaulalle ja suuntasin sen kohti vanhasta pöydästä rakennettua ja ehostettua estettä. Cessna päätti ottaa hieman vauhtia ja se ampaisi täyteen laukkaan nähdessään esteen. Kannustin tammaa eteenpäin pitaen samalla suunnan oikeana. Esteen yli hujahdettiin ja edessä oli pitkä suora ennen risuestettä. Himmasin hieman Cessnan vauhtia, sillä muuten loppuradasta tulisi tammalle raskas. Laukkasimme rennolla vauhdilla kohti risuestettä. Valmistelin tamman ja annoin muutaman pohkeen juuri ennen estettä ja jälleen kiisimme esteen yli. Cessna ravisteli päätään ja heitti taka jalkansa ilmaan. Siirryin raviin silla en halunnut matkani paattyvan mutakuoppaan. Kiersimme edessä olevan alashypyn ja suuntasimme sen sijaan tarkkuusesteelle. Nostin laukan ja hyppasimme kahden tolpan välissa olevan esteen yli hieman mutkassa, jolloin Cessna kopautti jalkansa esteeseen. Pienen kompuroinnin jälkeen tamma sai koottua itsensä ja paasimme suuntaamaan etapin viimeiselle osuudelle veteen, joka oli selkeästi Cessnan suosikki. Tamma pirskotteli vettä ymparilleen minka kerkisi ja polki jalkojaan kuin pikku lapsi olisi hyppinyt lätäkössä. Nousimme loivaa reunaa pitkin ylös vedestä ja siirryin raviin. Ravasimme takaisin tallille kumpikin likomärkinä.

20.10.2014 - Estevalmennus, valmentajana rebely
Cessna ja Milja olivat jo lämmitelleet, kun saavuin kentälle. Olin kasannut kokoon kolmoissarjan, jonka esteiden väleissa oli kaksi laukka-askelta. Sarja oli suoritettava kerralla ja mikäli tamma yhtäkkiä kieltäytyisi, tulisi sarja aloittaa alusta. Ratsukko lähestyi ensimmäistä pystyestettä, joka oli korkeudeltaan 140 senttiä. Lähestyminen oli hyvä, mutta tamman vauhti oli hieman liian hidas ja hyppy jäi laiskaksi ja aiheutti yhden puomin putoamisen. Milja korjasi asian välittömästi seuraavalla esteellä ja antoi muutaman pohkeen ennen toista estettä. Cessna hyppäsi esteen yli keveästi, tosin se oli vain 120 senttiä korkea. Kolmas 140 senttiä korkea este sujui myös ongelmitta. Toisella yrittämällä Milja herätteli Cessnan jo ennen ensimmäistä estettä ja antoi sille riittävästi apuja. Cessna hyppäsi näyttävästi yli ensimmäisen esteen, mutta rysähti melkein seuraavaa estettä päin, koska hyppy venähti hieman pitkäksi. Pyysin Miljaa aloittamaan radan uudelleen ja keskittymään vauhtiin ja laukka-askeliin esteiden välissä tarkemmin. Ensimmäinen este jäi jälleen taakse, eikä puomejakaan tällä kertaa tipahtanut. Kaksi laukka-askelta ja toinen este jäi taakse. Cessna keskittyi ja oli kohdistanut katseensa viimeiseen esteeseen, eikä Milja ehtinyt juurikaan apuja miettiä, kun tamma jo hyppäsi kolmannen esteen puhtaasti yli. Pyysin Miljaa taputtamaan tammaa ja siirtymään raviin loppuverryttelyjä varten. Pyysin Miljaa tekemään muutamia voltteja sekä ravissa, että käynnissä. Cessna venytteli lihaksiaan ja vaikutti tyytyväiseltä.