Lorun Kaiho -- #15

RotuSuomenhevonen RekisterinumeroVH18-018-1164
SukupuoliTamma OmistajaLoru (VRL-00033 & VRL-14684 & VRL-01080)
Syntynyt, Ikä01.06.2018, 8-vuotias KasvattajaLorun Suomenratsut
Säkäkorkeus160cm KoulutustasoKoHeA, Re110cm, CIC1
Saavutukset KTK II© VV

Lorun Kaiho on ennen kaikkea sympaattinen ja oikein yritteliäs tamma, mutta samalla yritteliäisyyden voisi laskea tamman huonoihinkin puoliin. Kaiho nimittäin pyrkii olemaan aivan kaikessa mukana, hankaloittaen välillä ihmisten toimintaa – sekä korvaamalla useita keskittymistä vaativia tehtäviä ”heti heti”-asenteella. Tammasta voisikin sanoa että se tekee ensin ja ajattelee ehkä jälkikäteen. Laumassa Kaiho toimii myös monesti hieman äkkipikaisesti ja etenkin uusiin hevosiin tutustuttaessa sitä ei voi päästää koskaan suorilta samaan laumaan, sillä tamma pyrkii hyvin pian uusienkin tuttavuuksien ”iholle” kyselemättä – eikä se välttämättä kohenna lauman sopuisuutta, päinvastoin.

Kaiho osaa kunnioittaa käsittelijäänsä niin tahtoessaan, mutta yritteliäisyytensä takia se saattaa jopa ajoittain unohtaa esimerkiksi taluttajansa olemassaolon ja sinkoilla päätä pahkaa tarhasta tallia kohti tai tieltä pellolle vihreämmän ruohon perässä. Tamman käsittelijältä vaaditaankin siis huolellista ajatustenlukukykyä ja mielellään rakettiakin nopeampia refleksejä, sillä Kaiho pysyy kyllä hallinnassa ilman sen kummallisempia varustuksia, kunhan käsittelijä muistaa riittävin väliajoin muistuttaa olemassaolostaan. Parhaiten tamma toimiikin silloin kun sille antaa koko ajan joten tekemistä. Hoidettaessa Kaiho on kuitenkin kiinni sidottuna kiltti hoitaa, kunhan hieman sählää.

Ratsuna Kaiho on edelleen melkoinen tapaus. Sen keskittymiskyky on välillä lähempänä nollaa kuin keskitasoa, mutta yritteliäisyydestä sitä ei todellakaan voi syyttää. Ajoittain tamma saattaa itsekin keksiä itselleen tekemistä kesken ratsastuksen, esimerkiksi pitkin ohjin kävellessä tamma saattaa yllättää tekemällä yhtäkkisen takaosakäännöksen, voltin tai vaikka pohkeenväistöä. Tähän kaikkeen ylisuorittamiseen riittää ratsastajan pieninkin painon muutos, sillä tamma on erittäin herkkä avuille ja yliaktiivisena hevosena pyrkii aina jopa ennakoimaan ratsastajan tulevia apuja.

Kaiholla on erittäin elegantit ja näyttävät liikkeet ja se esittelee niitä mielellään. Tamma kaipaa vain selkäänsä täysin tasapainoisen, kekseliään ja rauhallisen ratsastajan pystyäkseen parhaisiin mahdollisiin suorituksiin niin sileällä kuin esteilläkin. Esteillä ja maastoesteillä tamman kanssa pitää olla tarkkana, sillä se suunnistaa mielellään oma-aloitteisesti aina lähimmälle esteelle, mikäli ratsastaja unohtaa kertoa heti edellisen esteen jälkeen oikean suunnan. Hyppytyylissä tammalla ei ole moitteen sijaa, sen hypyt lähtevät useimmiten oikeista paikoista ja se kerää jalat hienosti alleen kolistelematta puomeja turhaan.

i. Palon Puhti
KTK II, ERJ I, KERJ I, KRJ I
ii. Maailman Matkaaja
vrt, 159 cm
iii. Tuulipöly
rt, 161 cm
iie. Aika Haalea
vrt, 157 cm
ie. Hilirimpsis
rt, 156 cm
iei. Villimieli
trt, 157 cm
iee. Sutjaus
vrt, 153 cm
e. Surulaakson Kaipaus
KTK II, KERJ I, ERJ I
ei. Jokapaikanhöylä
rn, 166 cm
eii. Arpoja
tprt, 162 cm
eie. Ennakko
trn, 170 cm
ee. Ikuisesti Impi
vrt, 159 cm
eei. Purkaus
trt, 155 cm
eee. Turhamainen
vprt, 160 cm

Sukuselvitys

ii. Maailman Matkaaja oli vaaleanrautias 159-senttinen suomenhevosori, joka kilpaili uransa erittäin hyvin menestyen esteillä startaten myös muutaman kenttäluokan. Ori oli oikea joka paikan kunkku, jolla riitti egoa, mutta joka kuitenkin hallitsi tallivaltakuntaansa leppoisin elein ja oli rauhallinen käsitellä. Ori oli rodunomainen rakenteeltaan ja sillä olisi riittänyt kapasiteettia kenttätulosten perusteella myös koulupuolelle, mutta ilmeisesti omistajaa ei kehänkierto kiinnostanut. Ori oli erittäin suosittu estepuolen jalostushevosena, mutta onpa jälkeläisissä Puhdin tavoin muitakin yleispainotteisia hevosia. Jälkeläisiä Maailman Matkaajalta jäi estepuolelle kuusi ja sen lisäksi muutama yleispainotteinen. Lisäksi yksi varsoista kantakirjattiin II palkinnolle ja se saavutti myös joitakin laatuarvosteluja. Orilla itsellään tavoitteet eivät olleet niin korkealla, vaan se suoritti uraansa pienemmissä kilpailuissa 2-tasolla. Se lopetettiin estehevoselle tyypillisten jalkaongelmien vuoksi parikymppisenä.

iii. Tuulipöly oli rautias 161cm korkea estepainotteinen ori, joka kilpaili erittäin hyvällä menestyksellä metriä. Rohkea ori starttasi myös muutamia maastoesteluokkia, mutta sen vauhti oli hieman liian kovaa esimerkiksi kenttäratsun uraa ajatellen. Kansainvälisellä tasolla esteitä kisannut ori oli kuitenkin koko kansan kuningas ja voitti mm. Vuoden Suoritushevosen tittelin vuonna 2012. Tuulipöly oli myös rakenteeltaan korrekti ja kantakirjattiin ennen kilpauran alkua II palkinnolle. Lisäksi se kävi kisauran päätettyään estelaatuarvostelussa, jossa ori palkittiin odotetusti I palkinnolle. Tarkkaa tietoa ei jälkeläisten lukumäärästä ole jäänyt, mutta niin yleinen nimi on Tuulipöly tämän päivän este- ja kenttähevosten sukutauluissa, että kyllä jälkeläisiä on siunaantunut todella paljon. Tuulipöly lopetettiin vanhuuden vuoksi 25-vuotiaana ja on haudattu omistajansa pihaan nuorena auto-onnettomuudessa kuolleen varsansa viereen. Sen omistajalle jäi kuitenkin vielä toinen ori jatkamaan isänsä siitosperintöä ja kilpailemaan rataesteillä.

iie. Aika Haalea oli vaaleanrautias 157-senttinen suomenhevosori, joka kilpaili jonkun verran kenttäratsuna, mutta kokeili siipiään myös valjakkoajossa. Kummassakaan ei tamma kuitenkaan pärjännyt niin hyvin kuin sen vanhempien kisatulosten perusteella olisi ollut lupa odottaa. Hyvän suvun turvin tamma kuitenkin toimi sitten pääasiassa siitoksessa lyhyehkön kilpailu-uransa päätettyään. Aika Haalealle tuli varsoja kolme, jotka kilpailivat kukin tahollaan, suureksi osaksi kenttäratsuina, paremmalla menestyksellä kuin emänsä. Luonteeltaan se oli tammamainen, muttei kuitenkaan mikään hankala kaveri.

ie. Hilirimpsis oli rautias 156-senttinen tamma, joka kilpaili hyvällä menestyksellä kenttäratsuna ja kilpaili myöskin erikseen ratsastuksen kuninkuuslajin yksittäisiä lajeja kohtalaisella menestyksellä. Luonteeltaan Sissi oli todella miellyttävä, omasi hyvän suorituskyvyn, rautaiset kilpailuhermot sekä oli myös kisapaikoilla mukava ratsastettava yhteistyöhaluisena tammana. Suorituskyky turvasi useiden arvokisojen voiton ja lisäksi Sissi kävi kenttäratsastuksen lajiarvostelussa nappaamassa itselleen II palkinnon. Jälkeläisiä ahkeralta kisoissa kävijältä jäi vain Puhti, sillä se jouduttiin lopettamaan ennen toista astutusta pahan ähkyn vuoksi.

iei. Villimieli oli rautias ja korkeutta orille siunaantui 157cm:n verran. Yleispainotteinen ori kilpaili kenttäratsastuksen lisäksi eri lajeja erikseen ja starttasi myös muutamia luokkia valjakkoajossa. Parhaiten se kuitenkin menestyi ratsastuslajeissa. Ori ehti ennen kuolemaansa osallistua kantakirjatilaisuuteen, jossa se palkittiin II palkinnolle ja sai sen jälkeen kisatoiminnan ohella yhden, ennen kuin ori kuoli ikävässä autoturmassa 15-vuotiaana. Villimielen varsa kilpaili hyvällä menestyksellä kenttäratsuna ja oli yhtä yhteistyöhaluinen ja kiltti kuin isänsä. Myös kilpailupaikoilla Villimieli tiedettiin kohteliaana orina, joka ei turhaan pitänyt meteliä itsestään. Se periytyy kahdesta kenttähevosesta, joilla on kohtalaisia kisatuloksia.

iee. Sutjaus oli yleispainotteinen este- ja kenttäratsastuksen intohimoinen kilpailija, jolla oli kohtalaisen hyvät tulokset molemmissa lajeissa, esteillä kuitenkin hieman paremmat. Luonteeltaan Sutjaus oli hauska tapaus, joka rakasti kolttosten keksimistä, mutta oli kuitenkin helpohko käsiteltävä, muutoin paitsi kiima-aikaan, jolloin sen sisäinen prinsessa heräsi eloon. Vaaleanrautias, 153-senttinen tamma polveutui kahdesta estehevosesta, joista varsinkin isällä oli hyvät kisatulokset ja se oli suosittu jalostuskäytössä. Sutjaus palkittiin estetuloksistaan laatuarvostelussa I palkinnolla, vaikka sen omat kisatulokset eivät ihan pelkästään olisi tuohon palkintoon riittäneet. Onnekseen sen vanhempien ja jälkeläisten tulokset kuitenkin siivittivät sen korkeimmalle pallille. Siltä jäi jälkeläisiä neljä kappaletta, jotka ovat kisanneet pääasiassa kenttää. Sutjaus kuoli vanhuuttaan reilun parinkymmenen vuoden iässä.

ei. Jokapaikanhöylä ei saanut maailman helpointa alkua elämälleen. Ruunikko ori joutui kiertelemään koteja ja kaupan päälle elämään vieläpä oikean kiertolaisen elämää alkuun sirkushevosena. Se kuitenkin todettiin hommaan sopeutumattomaksi jo nuorena pojankloppina ja sai lähteä etsimään uutta uraa emän siipien alta, joka vaikutti tuohon aikaan Sariolassa. 166-senttinen ori löysikin pian kutsumusammattinsa esteratsuna ja uusien omistajien ihmetykseksi leiskautti ensimmäisissä harjoituskilpailuissaan voittajaksi. Siitä alkoi uusi ura todenteolla ja Höylä kilpaili parhaimmillaan jopa 120cm luokissa asti, joka ei kyllä ole yhtään hullummin suomenhevoselta! Höylä ei varsinaisesti ollut pitkän ja loistokkaan kisauransa ohessa siitoskäytössä, joten siltä jäi jälkeläisiäkin vain neljä. Näistä yksi kilpailee esteillä ja muut yleispainotteisesti. Ystävällisen luonteen omaavan orin ainoa ongelmakohta oli läheisriippuvaisuus, jonka vuoksi myös sirkushevosen ura aikoinaan stoppasi.

eii. Arpoja toimi lähinnä sirkuksen maskottina nuorempana ja kohtasi mielitiettynsä Ennakon samoissa pippaloissa. Arpoja lähti sirkuksesta uuteen kotiinsa kolmevuotiaana, koska orin pitäminen siellä oli haasteellista matkustamisen vuoksi ja Sariola suosi pienempikokoisia hevosia, joten 162-senttinen Arpoja muutti uuteen kotiin Vaasaan. Tummanpunarautias ori pääsi ratsutuksen jälkeen kilpailemaan koulua sekä pieniä esteluokkia, muttei varsinaisesti ollut mikään ruusukehai kummassakaan. Sen sijaan hienoa vanhaa sukulinjaa edustava ori kyllä kysytty jalostuksessa ja Arpojalta jäi sirkusvauvojen (3kpl) lisäksi viisi ratsukäytön hevosta, jotka kilpailivat pääasiassa kouluratsuina. Arpoja myytiin myöhemmin, koska omistaja ei ollut tyytyväinen sen ratsastettavuuteen ja etsi nuorempaa kilpahevosta kaverikseen, joten ori sai jälleen lähteä. Tällä kertaa se löysi lopullisen kotinsa mukavan vanhan pariskunnan luota, jonne se pääasiassa lähti viettämään eläkepäiviään, mutta toimi myös maskotin uran ohessa siitoksessa kahden varsan verran. Nämä molemmat jäivät tilalle työhevosiksi, missä iso ja roteva koko oli vain eduksi.

eie. Ennakko oli, kuten jo sanottu, sirkuksen kasvatteja ja syntyi sekä eli koko ikänsä Sariolan omistuksessa. Sen suku on suurikokoista työhevoslinjaista painotukseltaan ja isokokoinen on tamma itsekin (170cm), jota vielä lisää mahtavat jouhet, vuohiskarvat ja leveä rintamus. Ennakkoa ei sen kummemmin oltu ratsuksi koulutettu, sen tehtävä oli tuohon aikaan vetää sirkuksen kärryjä ja aiemmin asuntovaunuja, kun matkat tehtiin vielä kävellen. Ennakon sukulaiset eivät ole kuitenkaan synnynnäistä sirkuskansaa, vaan tamma ostettiin tutunkauppojen myötä Sariolalle 2-vuotiaana. Tummanruunikko tamma on kuvien perusteella erittäin kaunis tumman värityksen kontrastina olleiden vaaleiden, miltei valkoisten jouhiensa ansiosta. Näyttelymenestystä ei tammalla tietenkään ole, mutta voisin arvioida sen kuitenkin olleen rakenteeltaan erittäin hyvälaatuinen ja sopusuhtainen. Työhevostyyppinen tamma oli luonteeltaan erittäin ystävällinen, sosiaalinen ja tuli toimeen kaikkien kanssa, myös sellaisten jotka hieman tammaa ison koon puolesta pelkäsivät. Ennakko tuli myös erinomaisesti toimeen sirkuksen muiden eläinten kanssa.

ee. Ikuisesti Impi oli vaativalla tasolla kilpaillut kouluhevonen, joka hurmasi tuomarit liikkeillään ja katsojat sopusuhtaisella rakenteella ja kivalla vaaleanrautiaalla värillään. 159-senttinen tamma ei ihan ollut SM-tasoa, mutta osallistui kyllä muutaman kerran näihinkin kekkereihin. Impin suku on enemmän koulupainotteista, mutta mukaan mahtuu kyllä muutamia estepuolenkin taitajia ja kenttäratsuja. Impiltä jäi varsoja itseltään neljä, joista kolme on kilpaillut yleispainotteisesti koulua ja esteitä. Rakenteeltaan Impi oli hyvälaatuinen, mutta ei aktiivisen kilpailemisen ohessa käynyt näyttelyissä koskaan. Varsoja sen sijaan on palkittu nuorempana varsaluokissa I ja II palkinnoin. Varsat olivat kapasiteettinsa lisäksi haluttuja hyvien periytymisominaisuuksiensa ansiosta ja hyvän luonteen, jota emä niille periytti.

eei. Purkaus oli aikanaan suhteellisen suosittukin siitosoriina ja tummanraudikko ori kilpaili myös hyvän uran yleispainotteisena ratsuna. 155-senttinen ori kantakirjattiin II palkinnolle ja se kiersi pitkään kisoja ennen kuin jäi siitoskäyttöön. Jälkeläisiä siltä jäi kilpailemisen ohessa viitisenkymmentä, joka osoittaa kyllä paremmin kuin hyvin orin suosion jalostuksessa. Näistä neljäkymmentä on kilpaillut ainakin jossakin ratsastuksen lajissa sijoittuen, suurempia kilpailumenestyjiä jälkeläisissä on noin kolme, jotka ovat kaikki toimineet kenttäratsuina. Purkauksen jälkeläiset ovat myös lähes poikkeuksetta periyttäneet hyviä ratsuominaisuuksia ja helppoa luonnetta eteenpäin, joten ei liene ihme, että sen nimi ja jälkeläiset ovat olleet hyvin toivottuja nimiä ratsulinjan hevosten suvuissa. Purkauksen varsoista kaksi on kantakirjattu II palkinnolle tammoista ja oreista useampi.

eee. Turhamainen oli supermukavan luonteen omaava vaaleanpunarautias tamma, joka periytti jälkeläisilleen hyvää käsiteltävyyttä sekä hienot eväät aloittaa kisakauttaan. 160-senttinen tamma oli kilpailijoiden suosiossa hyvän luonteensa ansiosta, mutta ilmeisesti juuri ratsastajien suuren vaihtuvuuden takia ei tamma erityisen hyvin pärjännyt missään lajissa, vaikka kilpaili koulua, esteitä ja kenttää. Onkin spekuloitu olisiko jatkuva ratsastajien vaihtuminen aiheuttanut tammalle jännittymistä tai oliko se kenties hankala matkustaja, kun ei sitä kohtalaisen hyvistä suorituksista huolimatta sen useammin kilpailuissa nähty. Turhan viidestä varsasta kukaan ei saavuttanut mitään suursuosiota, mutta kilpaivat kyllä kohtalaisen hyvällä menestyksellä omissa painotuslajeissaan.
© Jannica

KRJ Kouluratsastus (40)

24.06.2018 Tuiskula - Helppo B : 4/30
25.06.2018 Tuiskula - Helppo B : 4/30
26.06.2018 Tuiskula - Helppo B : 5/30
27.06.2018 KK Force - Helppo A : 2/100
29.06.2018 KK Force - Helppo A : 2/100
01.07.2018 Dawnfrost - Helppo A : 2/30
04.07.2018 Dawnfrost - Helppo A : 1/30
08.07.2018 Noir Ponyes - Helppo A : 3/30
11.07.2018 Dawnfrost - Helppo A : 2/30
11.07.2018 Wezenlijk - Helppo A : 2/40
11.07.2018 Wezenlijk - Helppo A : 4/40
12.07.2018 Wezenlijk - Helppo A : 5/40
14.07.2018 Noir Ponyes - Helppo A : 2/30
15.07.2018 Noir Ponyes - Helppo A : 1/30
15.07.2018 Dawnfrost - Helppo A : 5/30
15.07.2018 KK Force - Helppo A : 9/100
15.07.2018 Checmate - Helppo A : 4/40
16.07.2018 Wezenlijk - Helppo A : 1/40
17.07.2018 Dawnfrost - Helppo A : 2/30
18.07.2018 Noir Ponyes - Helppo A : 5/30
18.07.2018 Dawnfrost - Helppo A : 3/30
19.07.2018 Dawnfrost - Helppo A : 4/30
19.07.2018 Dawnfrost - Helppo A : 2/30
19.07.2018 Wezenlijk - Helppo A : 4/40
20.07.2018 Noir Ponyes - Helppo A : 4/30
20.07.2018 KK Force - Helppo A : 8/100
21.07.2018 Wezenlijk - Helppo A : 5/40
21.07.2018 Wezenlijk - Helppo A : 2/40
23.07.2018 Noir Ponyes - Helppo A : 5/30
23.07.2018 Noir Ponyes - Helppo A : 2/30
24.07.2018 Dawnfrost - Helppo A : 3/30
25.07.2018 Dawnfrost - Helppo A : 1/30
26.07.2018 Noir Ponyes - Helppo A : 2/30
26.07.2018 Checmate - Helppo A : 5/40
27.07.2018 Checmate - Helppo A : 3/40
28.07.2018 Checmate - Helppo A : 3/40
29.07.2018 Checmate - Helppo A : 4/40
30.07.2018 Noir Ponyes - Helppo A : 4/30
30.07.2018 Noir Ponyes - Helppo A : 3/30
30.07.2018 Checmate - Helppo A : 5/40

ERJ Esteratsastus (40)

07.07.2018 Syndur - 110cm : 2/30
07.07.2018 Syndur - 110cm : 3/30
07.07.2018 Ramya Ranch - 110cm : 5/30
07.07.2018 Ramya Ranch - 110cm : 4/30
08.07.2018 Syndur - 110cm : 2/30
09.07.2018 Zonjiet Stud - 110cm : 5/30
09.07.2018 Syndur - 110cm : 2/30
12.07.2018 Syndur - 110cm : 2/30
13.07.2018 Zonjiet Stud - 110cm : 4/30
13.07.2018 Zonjiet Stud - 110cm : 3/30
13.07.2018 Syndur - 110cm : 5/30
13.07.2018 Ramya Ranch - 110cm : 2/30
14.07.2018 Ramya Ranch - 110cm : 5/30
15.07.2018 Syndur - 110cm : 5/30
15.07.2018 Ramya Ranch - 110cm : 3/30
15.07.2018 Chowanok - 110cm : 1/30
16.07.2018 Syndur - 110cm : 1/30
17.07.2018 Syndur - 110cm : 1/30
17.07.2018 Chowanok - 110cm : 5/30
18.07.2018 Zonjiet Stud - 110cm : 5/30
18.07.2018 Ramya Ranch - 110cm : 4/30
18.07.2018 Chowanok - 110cm : 1/30
20.07.2018 Ramya Ranch - 110cm : 5/30
21.07.2018 Zonjiet Stud - 110cm : 1/30
21.07.2018 Syndur - 110cm : 4/30
21.07.2018 Chowanok - 110cm : 4/30
22.07.2018 Zonjiet Stud - 110cm : 4/30
22.07.2018 Ramya Ranch - 110cm : 1/30
23.07.2018 Chowanok - 110cm : 2/30
24.07.2018 Syndur - 110cm : 3/30
24.07.2018 Chowanok - 110cm : 5/30
25.07.2018 Chowanok - 110cm : 2/30
26.07.2018 Zonjiet Stud - 110cm : 2/30
26.07.2018 Syndur - 110cm : 3/30
28.07.2018 Syndur - 110cm : 4/30
28.07.2018 Ramya Ranch - 110cm : 4/30
28.07.2018 Chowanok - 110cm : 2/30
29.07.2018 Chowanok - 110cm : 5/30
30.07.2018 Zonjiet Stud - 110cm : 5/30
30.07.2018 Chowanok - 110cm : 1/30

KERJ Kenttäratsastus (40)

12.06.2018 Caswell - CIC1 : 3/30
15.06.2018 Silvertop - CIC1 : 4/30
16.06.2018 Silvertop - CIC1 : 5/30
20.06.2018 Caswell - CIC1 : 3/30
29.06.2018 Silvertop - CIC1 : 3/30
30.06.2018 Caswell - CIC1 : 3/30
01.07.2018 Kaihovaara - Helppo : 1/30
02.07.2018 Vanity Stud - CIC1 : 1/30
04.07.2018 Kaihovaara - Helppo : 3/30
04.07.2018 Koistila - CIC1 : 2/30
04.07.2018 Jeili - CIC1 : 3/30
05.07.2018 Crion WB's - CIC1 : 3/30
05.07.2018 Koistila - CIC1 : 2/30
07.07.2018 Crion WB's - CIC1 : 4/30
07.07.2018 Koistila - CIC1 : 2/30
09.07.2018 Vanity Stud - CIC1 : 4/30
10.07.2018 Delicate - CIC1 : 4/30
13.07.2018 Kaihovaara - Helppo : 2/30
13.07.2018 Chowanok - CIC1 : 5/30
14.07.2018 Tuiskula - CIC1 : 2/30
15.07.2018 Crion WB's - CIC1 : 1/30
15.07.2018 Delicate - CIC1 : 5/30
15.07.2018 Chowanok - CIC1 : 2/30
16.07.2018 Delicate - CIC1 : 5/30
17.07.2018 Adina - CIC1 : 2/30
18.07.2018 Kaihovaara - Helppo : 2/30
18.07.2018 Adina - CIC1 : 5/30
19.07.2018 Tuiskula - CIC1 : 4/30
22.07.2018 Tuiskula - CIC1 : 2/30
22.07.2018 Winterhold - CIC1 : 3/30
23.07.2018 Crion WB's - CIC1 : 2/30
23.07.2018 Adina - CIC1 : 5/30
23.07.2018 Winterhold - CIC1 : 5/30
24.07.2018 Adina - CIC1 : 3/30
25.07.2018 Adina - CIC1 : 2/30
26.07.2018 Adina - CIC1 : 3/30
27.07.2018 Adina - CIC1 : 1/30
27.07.2018 Delicate - CIC1 : 4/30
29.07.2018 Delicate - CIC1 : 1/30
29.07.2018 Tuiskula - Helppo : 2/30
Ulkoasu © Lorun Suomenratsut 2018, Taustakuva © fatomie2009 (CC BY-NC 2.0), Otsikon kuvat © Stjarna & VRL-00807
virtuaalitalli | virtuaalihevonen