Vieraskirja Sähköposti Etusivulle

Huom!
virtuaalihevonen

Frozen Circus ERJ-II, EV-I

Perustiedot

Kutsumanimi: Sirkku VH-tunnus: VH14-021-0493
Syntynyt: 16.08.2014, M Layouts / raitatossu.net/mayflower Omistaja: Dimma / VRL-08204
Sukupuoli: tamma Kasvattaja: Lumen Huiske
Rotu: trakehner Painotus: esteratsastus
Säkä, väri: 163cm, rautiaankimo Koulutustaso: Intermediate II, 160cm

Meriitit

Estevarsojen laatuarvostelu 20.06.2015
9 - 10 - 4 - 1 - 1 - 5 = 30p / EV-I

Maaliskuun laatuarvostelutilaisuus 31.03.2017
8 + 40 + 22,25 + 14 + 15 = 99,25 p. / ERJ-II

Sukuselvitys

Frozen Circus
Dark Billwar
ERJ-I, YLA3
Dark Billancourt
ERJ-I
Toyboy
ERJ-I, Klass I

High-Heel Barbie
VIR MVA Ch, ERJ-II, YLA3, Klass I

Kampf Der Liebe
ERJ-I, Klass I

Gothminister
VIR MVA Ch, ERJ-I
Sxxmachine
ERJ-I, YLA1, SJP-I, Klass I

Dark Freundin
Lejeune Steeds
ERJ-I

Simply Sensational
ERJ-II, YLA2

Lorriefair
YLA2, ERJ-II, ERL-III

Freunde Bleiben ACT
Klass I

Fifty Days In Jupiter
VIR MVA Ch, KTK-III

Wychodzic SR

Jälkeläiset

Sukupuoli Syntynyt Nimi Isä Omistaja
ori 17.03.2015 Felix Asterix LM Bombermania Joe Perhosen Lento
tamma 15.06.2015 Serenity Harriet Vicarius PT Claridge Stud
tamma 20.04.2016 Serenity Frozen North Northiem LM Claridge Stud

Luonne

Frozen Circus, tutuimmille vain Sirkku, on todella tavoitteellinen hevonen, joka ei päämäärästään luovuta, ei sitten millään. Toki tamma osaa olla temperamenttinenkin, ja niin pitää vähän ollakin. Sirkusta saa mukavan ja tulisen kisakaverin muun muassa esteille.

Hoidettaessa Sirkkua ei tarvitse välttämättä sitoa kiinni, ellei se sitten ole todella innoissaan tulevasta mahdollisesta treenistä. Innostuessaan Sirkulla on nimittäin tapana steppailla, pyöriä ja hyöriä, eikä se silloin kummemmin jalkoihina katsele. Ei tamma kuitenkaan tahallaan varpaillesi astu, jos näin käy, ja se hämmentyykin tapahtuneesta ja katsoo anteeksipyytävästi hoitajaansa. Pesuboksissa tammalla on todella hauskaa, se tykkää roiskutella vettä hoitajan päälle, joten tammaa pestessä täytyisi pukea kokomärkäpuku, jos aikoisi kuivana selvitä.
Talutettaessa Sirkku ottaa kimmokkeita ympäristöstään ja siinä voi hetken taluttaja olla pulassa. Kuitenkin tiukalla käskemisellä ja kovapäisenä pysymisellä on positiivisia tuloksia ja talutusmatka, mihin se ikinä sitten onkaan, sujuu oikein mallikelpoisesti.

Selkään yrittäessään tammaa kannattaa pidätellä aika ronskisti, sillä hevonen tietty haluaisi jo aloittaa, vaikkei ratsastaja olisikaan vielä kokonaan kyydissä. Sirkku kuitenkin kuuntelee ohjeita hyvin, eikä lähde kunnolla liikkeelle, ennen kuin saa luvan. Korkeintaan steppailee kärsimättömästi. Selkää pääsemistä seuraa erittäin reippaat ja hätäiset alkuverryttelyt, sillä Sirkku haluaisi jo päästä hyppäämään mahdollisia esteitä, mitä kentälle on koottu.

Sirkku on oikein toimiva hevonen, kun päästään itse asiaan. Se on taitava esteillä että koulussa, tosin jos tammalta kysyttäisiin, niin se varmasti vain hyppäisi esteitä koko loppuikänsä. Tammaa ei tarvitse sen kummemmin motivoida, se osaa hakea mahdollisen pienen motivaationsa muualta. Esteiden yli mennään vauhdilla, mutta menestyksellä ja taidolla. Mahavaraa jätetään välillä liiankin paljon ja siinä saa ratsastaja sitten yrittää keikkua selässä kaikin voimin. Koulun puolella tammaa tulee motivoida hiukan enemmän, sillä Sirkku mieltää kouluratsastuksen tylsäksi puuhaksi. Hevosella riittää kuitenkin paljon kapasiteettia myös sen parissa.

Kilpailutulokset

Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

ERJ-pisteet
ERJ nyk. taso
ERJ max. taso

KRJ-pisteet
KRJ nyk. taso
KRJ max. taso
KERJ-pisteet
KERJ nyk. taso
KERJ max. taso

VVJ-pisteet
VVJ nyk. taso
VVJ max. taso

Päiväkirja

01. toukokuuta 2015 - Dimma
Sirkku on saapunut meille nyt hyvin mielin ja on kotiutunut uuteen talliinsa oikein hyvin, ongelmitta. Tamma oikein ryntäsi pois trailerista auringonpaisteeseen ja hirnahti tervehdykseksi. Neitokainen on näyttänyt kyntensä jo kentälläkin ja yhtään en kadu tämän hevosen ostoa. Sirkku on todella eteenpäinpyrkivä, motivoitunut, tavoitteellinen ja todella taitava ratsu ja siitä saakin oivan kisakumppanin, erityisesti esteille. Tamman kanssa tullaan kisaamaan ahkerasti ja tavoitteena olisivat laatuarvostelut ja kantakirjaus. Sitä sitten peukut pystyssä odotellaan jos tähän jälkimmäiseen tulee jossain välissä mahdollisuus. Potentiaalia ja halua ainakin on, miksi se ei voi riittää? Tavoitteet ovat siis korkealla, mutta taitavahan Sirkku onkin. Miksi siis tavoitella vain puolia näistä asioista, kun voi saada koko paketin.

04. toukokuuta 2015 - Dimma
Tänään Sirkulla oli hieman rennompi päivä, sillä eilen sillä tuli treenattua runsaasti, loppumattoman energian takia. Tamman kanssa riehuttiin vaikka kuinka paljon, mutta silti se jaksoi vain porskuttaa eteenpäin täydellä teholla. Päätimmekin mennä tamman kanssa laukkailemaan maastoon niin lujaa kuin lähti. Jos jollain, niin tällä saatiin ylimääräinen energia karsittua pois. Sirkku oli silti oikein pirteä koko illan, eikä tänäänkään väsymys näkynyt missään. Tammaa juoksutettiin puolisen tuntia ja käytiin ilman satulaa maastossa, kun oli niin ihanan lämmin päivä. Jos sitä joku päivä pääsisi jo uimaankin. Mitähän Sirkku siitä sanoo. Jännityksellä odotetaan. Voisi astutustakin suunnitella tässä lähiaikoina, että saataisiin talliin pikku-Sirkku! Voi että kyllä silloin on tallilla hulinaa.

06. lokakuuta 2015 - Dimma
Tallilla kävi tänään kauhea hulina. Aivan ihme päivä, kaikkien mielestä. Mikään ei tuntunut onnistuvan ja tallin oreja jahdattiin pitkin maita ja mantuja. Pääsi Sirkkukin vähän karkuteille. Tammaa jahdattiin niin kauan, että alkoi jo puhti loppua ja toivo hiipua. Sirkku ehti läheiselle tallille asti, missä joku saikin sen sitten kiinni. Tamma oli oikein tyytyväinen itseensä. Dixi löydettiin heinäladosta mussuttamasta heinää. Siinä olikin sitten päivän heinät. Kakku pyöri kaikki tallin mutalammikot läpi ja sitä saatiinkin putsata ikuisuuden. Voi että mikä homma siinä oli. Mutaa ja muuta roskaa oli kaikkialla. Saatiin putsata koko pesukarsina tämän episodin jälkeen. Sirkkukin nautti kurakelistä tarhassa täysin rinnoin. Tuntui, että kaikki oli tänään meitä vastaan. Nukkumaan kuitenkin päästiin ajallaan, ilman sen suurempia huolia, ainakin tällä kertaa.

30. kesäkuuta 2016 - Dimma
Vihdoin on se aika vuodesta, kesälaitumille päästö! Hevoset ovat odottaneet tätä päivää kuin kuuta nousevaa ja vihdoin se tapahtuu. Tallissa oli hässäkkää, sillä tapamme mukaan halusimme päästää hevoset samaan aikaan niin sanottuun vapauteen laukkailemaan, joten kaikki työntekijät olivat tallissa valmistamassa hevosia. Onneksi veljeni Marcus ja Joel olivat päässet auttamaan, niin saisimme kaikki samalle laitumelle menevät samaan aikaan ja toiset toiselle laitumelle. Laskin jo melkein sekunteja siihen, kun lähtisimme laitumelle päästämään hevoset. Kävin avaamassa toisenkin puoliskon tallin ovesta, jotta saisimme aivan liian innokkaat hevoset turvallisesti pihalle. Sitten oli aika lähteä viemään tammat laitumelle, jonka jälkeen laukkailemaan pääsisivät orit. Molempien päästö laitumelle onnistui ja pääsimme työntekijöiden kanssa juomaan kakkukahveita tallin toimistoon. Jälleen onnistunut laitumillepäästö takana, hyvä me!

26. heinäkuuta 2016 - Dimma
Kesälaidunaika on nyt ohi ja hevoset on saatu takaisin lähes vahingoittumattomina. Mitä nyt Mila oli ilmeisesti saanut kaviosta pienen naarmun takapuoleensa ja Sirkku oli saanut jostain nirhaumaa. Vahingot eivät tarvinneet sen kummempaa hoitoa ja ne paranevat varmasti muutaman päivän sisällä. Laidunkausi oli muuten erittäin onnistunut, orilaidun oli erittäin hiljainen eikä siellä sattunut mitään. Hevoset nauttivat pienestä vapaudestaan täysin rinnoin ja hirnuen laukkailivat kilpaa laitumen toisesta päästä toiseen päähän. Sain kesän aikana nappailtua muutamia hyviä kuviakin hevosista, joita julkaisin tallin Facebook-sivulla. Nyt on aika palailla kunnon arkeen ja alkaa taas kunnolla treenailemaan tulevia kilpailuja varten. Pian päästään parin hevosen kanssa myös käväisemään laatuarvosteluissa, joten niihinkin tulee valmistautua huolella.

Valmennukset

15. marraskuuta 2015 - estevalmennus, Marcus (kirjoittanut omistaja)
Pikkuveljeni oli lupautunut pitämään minulle ja Sirkulle valmennuksen. Tapansa mukaan miehenalku oli myöhässä. Se tosin ei minua yllättänyt ja olinkin varautunut siihen aloittamalla tamman valmistelun vähän myöhemmin kuin normaalisti. Ehdimme tehdä tamman kanssa alkuverryttelyt lähes loppuun asti, kun Marcus vihdoin tuli paikalle. Veljeni tuli hieman vauhdilla maneesiin, unohtaen ilmoittaa tulostaan, joten Sirkku hieman säikähti tätä outoa otusta hypähtämällä keskemmälle. Tamma jatkoi kuitenkin normaalisti kulkuaan, säikähdyksestä huolimatta. Katsoin veljeäni pahasti: "Et sitten viittinyt..."
"Sori..." Marcus häpesi. "Aloitetaanko?"
Marcus aloitti valmennuksen muutamalla hieman matalammalla lämmittelyesteellä, mikä oli erittäin hyvä, sillä tamma tuntui olevan todella kohmeessa. Eipä sitä voinut tuomita, olihan se juuri ollut tuolla hyisessä talvisessa ilmassa. Onneksi maneesimme oli lämmitetty, siihen olikin rahaa palanut oikein kunnolla. Tällä hetkellä olin erittäin tyytyväinen siihen päätökseen. Ja niin varmasti oli Marcuskin. Jätkä kun tuntui palelevan aina!
Sirkku oli erittäin rennon oloinen, kun pääsi alkujähmeydestään ja se teki töitä todella kuuliaisesti. Tamma hyppäsi hyvin, eikä säheltänyt omiansa. Puomejakin tippui koko valmennuksen aikana vain pari kappaletta. Tietenkin aina voi parantaa. Sirkku muun muassa hieman hätiköi tietyille esteille mennessä, mutta siihenkin löytyi syy. Tamma tuntui menevän askelissaan sekaisin ja saimme asian korjattua pienellä muutoksella esteelle kääntymiseen. Itse kyhätyt erikoisesteetkään eivät Sirkkua hätkäyttänyt vaan niidenkin yli mentiin korkealta ja kunnialla. Loppua kohden tuntui, ettei tamman energia lopu koskaan, mutta kyllä siitä silti näki, että se tuntui olevan todella lopussa.
Loppukäynnit sujuivatkin erittäin rennosti ja sain kuunnella Marcuksen koottuja selityksiä siitä, miksi mies oli ollut myöhässä. Olin kuitenkin tyytyväinen siihen, että hän oli ylipäätään tullut paikalle ja pitänyt meille hyvän valmennuksen. Eihän omalle pikkuveljelle voinut olla vihainen.

06. toukokuuta 2015 - estevalmennus, Henna (kirjoittanut omistaja)
Voi jestas mikä päivä! Ensin jahdataan Dixiä pitkin maita ja mantuja kissojen ja koirien kanssa. Sitten äkkiä aidankorjauspuuhiin ja sen jälkeen vielä hädin tuskin valmennukseen. Nyt voi kyllä sanoa, että oli toiminnan ja jännityksen täyteinen päivä, eikä sitä voisi kukaan, ainakaan läsnäolijoista, vähätellä. Tämänpäiväisen valmennuksen aiheena oli yhteistyön lujittaminen. Sirkku oli tosiaan uusi hankinta, ja tottakai siihen oli luotava luottamus ja ystävyysside. Eihän siitä tulisi mitään jos tamma ei luottaisi minuun tai toisinpäin. Kamalaa työtä ei tarvinnut tehdä, sillä tamma uskalsi mennä mistä esteestä vain, vaikka olikin hieman oudompi tai värikkäämpi. Tottakai havaittavissa oli pientä epäröintiä, mutta se nyt on aivan normaalia uuden ratsastajan kanssa. Eihän Sirkku mikään ajatustenlukija ole, siitä miten käsken ja milloin käsken. Oikein mukava valmennus meillä kuitenkin oli ja todella rohkaiseva sellainen. Ei ne kaikki hevoset ole niin idiootteja kuin nämä meidän ekat hankinnat, rakkaudella kuitenkin. Sirkulle on nyt varattu myös kengittäjä ja hieroja. Toivon mukaan neito ei silloin näytä huonoa puoltaan.

Ulkoasu © M Layouts, B. Garrett, Tekstit © Dimma