Crossroad Stallions

Torment Love

KTK-IIIimg
© Cate, lisenssi

Rotu, sukupuoli

englannintäysiverinen, ori

Rekisterinumero

VH18-006-0232

Syntymäaika

15.12.2016, 10-vuotias

Omistaja

Dimma (VRL-08204), Crossroad Stallions

Väri, säkäkorkeus

mustanvoikko, 166cm

Kasvattaja

Gateaway Stable

Painotus

kenttäratsastus

Koulutustaso

CIC3Saavutus myönnetty 20.10.2019
17 + 17 + 17 + 17 = 68p. // KTK-III

RHLA

Luonne

Torment Love, tutummin Totti, on mukava, mutta tulinen englannintäysiverinen. Totilla on pakka kyllä kasassa, mutta sitä täytyy osata käsitellä juuri oikealla tavalla. Kun ori pysyy hallinnassa, on se mitä mainioin ja rakkain kumppani, mutta tämä varmasti vie paljon aikaa ja myös kärsivällisyyttä. Hevosen kanssa tulee olla pitkäjänteinen ja luoda luottamussuhde hyvin.

Hoidettaessa Totti on aktiivinen ja se on hyvä sitoa käytävälle hoitotoimenpiteiden ajaksi. Näin hevonen pääsee tutkailemaan ympärilleen, utelias kaveri kun on, eikä ylimääräistä steppailua ja turhautumista tapahdu. Totti kaipaa huomiota joka käänteessä, joten ori on hyvä huomioida suurin elein. Muuten hevonen pyrkii huomion kohteeksi hieman rajummin ottein. Muuten hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin, eikä varustuksessakaan ole juurikaan ongelmia. Ainoana tietty kylmät kuolaimet, joten ne tulee lämmittää tarkasti käsissä.
Talutettaessa hevonen liikkuu reippaasti ja saattaa ottaa hieman sivuaskelia. Orin kanssa tulee vain olla tarkkana, erityisesti tammojen läheisyydessä. Tottia kun neitokaiset kiinnostavat erittäin paljon ja tunne on molemminpuolinen.

Ratsastettaessa ori on hieman haastavampi tapaus ja sen kanssa tulee löytää yhteinen sävel ja tottakai luottamus. Totti on todella monipuolinen työskentelijä, mutta lähtee lepsumman ratsastajan kanssa helposti käsistä. Kuitenkin kun hevosen saa hallittua hyvin, suorittaa se todella rennosti ja taitavasti. Ori on todella rohkea, eikä pelkää haasteita, minkä vuoksi se on todella loistava kenttäratsu. Totti pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa, eikä sitä juurikaan haittaa ratsastajan mahdolliset hermoilut ja jännitystilat. Ori ei pienestä säikähdä tai ota itseensä, vaan suorittaa todella varmasti. Totti omaa lennokkaat ja mukavat askeleet, eikä sen hyppytyylissäkään ole ongelmia. Hevonen löytää sopivat ponnistuskohdat ilman apua ja jokaisen esteen yli mennään eikä meinata, vaikka tie olisikin hieman huonompi tai ratsastajan ohjeet epäselvät. Totti työskentelee pitkäjänteisesti, kunhan sen mielenkiinnon saa pysymään itse tekemisessä. Orin kanssa työskentely vaatii kärsivällisyyttä, mutta hevonen on loppujen lopuksi erittäin palkitseva ja mukava ratsu.

Sukuselvitys

i. Toxicity xx, rnvkk, 166cm
ii. Breaking Bad xx, m, 167cm
iii. Let's Rock xx, trt, 167cm
iie. Breakaway xx, klm, 169cm
ie. Superstition xx, vkk, 163cm
iei. Problem Solvedxx, rnvkk, 159cm
iee. Red Lady xx, prt, 164cm
e. Shotinthedark xx, m, 164cm
ei. Gus xx, m, 166cm
eii. Work to Do xx, rn, 164cm
eie. Supression xx, m, 167cm
ee. Dayofdarkness xx, rt, 162cm
eei. Back in Black xx, rt, 162cm
eee. Lady Magnolia xx, rn, 164cm
isälinja - evm     emälinja - evm

i. Toxicity on ruunivoikko, 166cm korkea englannintäysiveriori, jolla on kilpailtu kenttäratsastuksessa menestyksekkäästi ympäri Euroopan. Ori on rohkea, eteenpäinpyrkivä ja luotettava ratsu, jolta löytyy runsaasti energiaa. Hevonen ei luovuta millään, eikä se kovinkaan paljoa hätkähdä ratsastajan epäröintiä tai jännittämistä. Toxicity on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle, joskin juuri ja juuri. Tämä on vain siivittänyt orin jalostusuraa ja siltä löytyy huimat 81 jälkeläistä.

ii. Breaking Bad on komean musta, 167cm korkea toiselle kantakirjapalkinnolle kantakirjattu englannintäysiveriori. Hevosella on kilpailtu kenttäratsastuksen parissa CIC3-tason luokissa ympäri Euroopan. Ori on jokseenkin menestynyt, mutta sillä on vain lyhyt kilpailu-ura. Luonteeltaan ori on rohkea, eikä se luovuta. Hevonen on myös todella kiltti oriksi ja moni luuleekin sitä helposti ensisilmäyksellä ruunaksi. Jälkeläisiä orilla on 34 kappaletta.

ie. Superstition on todella kaunis voikko englannintäysiveritamma, jolta löytyy säkäkorkeutta 163cm verran. Hevonen on kantakirjattu toiselle palkinnolle korkein pistein. Tammalla on lyhyt kilpailu-ura, mutta se on näyttänyt kyntensä siitoksen parissa. Superstitionilla on täydellinen luonne. Se ei pelkää mitään ja on kiltti kun mikä. Toki pientä tulisuutta löytyy, mutta se on todella hallittavissa. Jälkeläisiä tamma on jättänyt jälkeensä 9 kappaletta.

e. Shotinthedark on musta, 164cm korkea englannintäysiveritamma, jolta löytyy luonnetta vaikka muille jakaa. Hevonen on hallittavissa, mutta siltä löytyy todella paljon tahtoa. Tamma vaatiikin kokeneen, tarkan ja tiukan käsittelijän. Shotinthedarkilla on kilpailtu kenttäratsastuksessa CIC3-tason luokissa kohtuullisen menestyksekkäästi. Muutaman vuoden kilpailu-uran jälkeen hevonen siirtyi siitokseen ja jälkeläisiä se on jättänyt jälkeensä 7 kappaletta, josita jokainen kilpailee menestyksekkäästi kenttäratsastuksessa.

ei. Gus on 166cm korkea musta englannintäysiveriori, jolla on kilpailtu kenttäratsastuksessa menestyksekkäästi ja se on kantakirjattu toiselle palkinnolle. Luonteeltaan ori on eteenpäinpyrkivä ja rohkea, eikä koskaan jää epäselväksi, mitä hevonen tahtoo. Jälkeläisilleen ori on periyttänyt kuonnettaan ja se on jättänyt jälkeensä 14 taitavaa jälkeläistä, joilla on lähes kaikilla kilpailtu kenttäratsastuksessa.

ee. Dayofdarkness on rautias englannintäysiveritamma, jolta löytyy säkäkorkeutta 162cm verran. Tammalla on kilpailtu kenttäratsastuksessa CIC3-tason luokissa ja se on pärjännyt kohtuullisen hyvin. Tamma ei ole luovuttaja-ainesta ja se jaksaa työskennellä vaikka maailman tappiin asti, jos ratsastaja niin haluaa. Jälkeläisiä tammalta löytyy 6 kappaletta ja niistä jokainen on perinyt emänsä kauniin ulkonäön.

Jälkeläiset

29.02.2021 t. Hafnium's Affable (e. Argentina loud)

Kilpailutulokset

VSN-näyttelyt
27.02.2020 - Delmenhorst - Englantilaiset täysiveriset, tuom. Sirpa, RCH

NJ-näyttelyt
31.08.2019 - Susiraja - Täysiveriset, päätuom. Lissu T., irtoSERT
12.07.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Englantilaiset täysiveriset, orit, päätuom. Terhi, irtoSERT

Totti kilpailee porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa ja se on tasolla 7 / 6

Päiväkirja

13. heinäkuuta 2018 - omistaja
Totti ravasi innokkaana minua vastaan, kun hain sitä tarhasta. Hevonen oli aivan märkä, vaikka oli kuuma kesäpäivä. Se oli ilmeisesti roiskinut vesiastian vettä ympäriinsä ja samalla kastellut itsensä. Pyöräytin silmiäni ja avasin tarhan portin. Naksautin riimunarun orin riimuun ja lähdin viemään sitä tallia kohti. Totti hyppi ja pomppi sivulta sivulle ja saatoin hieman ärähtääkin sille. Vaikka tänään oli itselläni hyvä päivä, ei orin suvainnut käyttäytyä kuin pikku kakara.

Tallissa hevonen otti jo rauhallisemmin ja sain sen hoidettua näppärästi ja nopeasti ratsastuskuntoon. Ajatuksena oli hypätä muutamat esteet viilennetyssä maneesissa. Muuten olisimme ehdottomasti menneet maastoesteille, mutta paahteinen kuumuus olisi lannistanut meidät viimeistään kolmannelle esteelle. Ei siinä, Totti tuntui pitävän päätöksestäni, kun astuimme ihanan viileään maneesiin.

Aloitimme kevyillä ja rennoilla harjoituksilla ja etenimme pikkuhiljaa matalahkoille lämmittelyesteille. Totti eteni reippaasti ja orista huomasi, että se todella halusi jo työskentelemään. Kun olimme hoitaneet lämmittelyt kunnolla, siirryimme päivän itse aiheeseen. Kävimme läpi ensi viikon rataa vielä ennen viimeistä valmennusta. Totti tuntui olevan energinen, mutta valmis ensi viikon koitokseen. Hevonen eteni rohkeasti, vaikka välillä itseäni hieman hirvittikin orin touhut. Totti hyppäsi jokaisen esteen yli, vaikka esteelle lähestyttiikin aivan liian vinossa tai muuten vain oudosti. En todellakaan voinut moittia oria yrityksestä ja tottakai suorituksesta.

Lopputreenistä ori meinasi hieman jo keskittyä muihin asioihin, mutta sain sen ajatuksen pysymään kohtuullisen hyvin myös itse treenissä. Lopetimme treenin pitkiin ja rentoihin loppukäynteihin pitkillä ohjilla. Olimme molemmat saaneet hyvin energiat purettua ja pian pääsisimme molemmat yöunille. Itselläni toki oli jäljellä vielä iltatallin teko, mutta halutessaan Totti pääsi jo nukkumaan. Toki ei sovi unohtaa iltaheiniä, jotka maistuvat vaikka nukkuessa.

Valmennukset

07. heinäkuuta 2018 - maastoestevalmennus, Liisa (kirjoittanut omistaja)
Crossroadiin saapui valmentamaan tällä kertaa tuttumme Liisa, 54-vuotias konkari kenttäratsastuksessa. Nainen ei enää itse kovinkaan paljoa hevosen selässä ole käynyt pienen onnettomuuden jälkeen. Liisa oli tippunut pari vuotta sitten rajusti hevosen selästä maastossa ja hajottanut siinä tohinassa selkänsä. Nyt nainen keskittyi lähes pelkästään valmentamiseen ja siinä hän oli todella hyvä. En voinut moittia hetkeäkään hänen neuvojaan ja ohjeitaan.

Aloitimme reippailla ja pitkillä alkuverryttelyillä ja Totti tuntui olevan todella energisellä päällä. Oli hyvä päästä maastoesteille purkamaan tätä energiaa. Totti hyppi sinne tänne kuin mikäkin teini, eikä tuntunut pysyvän täysin hallinnassani vaikka kaikkeni yritin. Onneksi tilanne hieman rauhoittui, kun saimme orin energiaa purettua.

Tänään oli tarkoituksena käydä läpi tarkkuusesteitä ja Liisa oli siitä todella mielissään. Tarkkuusesteet olivat täysin naisen alaa ja ne hän osasi selvästi parhaiten. Minua hieman jännitti, mitä tästä treenistä oikein tulisi, sillä Totti pursusi edelleen ehkä hieman liikaa energiaa. Luotin kuitenkin siihen, että kun ori tajuaa mistä on kyse, kyllä se treeni onnistuu.

Ensimmäinen tarkkuuseste meni hieman hutiloiden, kuten olimme päätelleetkin, mutta joka hypyllä ylitykset vain parantuivat ja parantuivat. Totti liikkui jo paljon paremmin muutaman esteen jälkeen ja eteni paljon tarkemmin. Jossain vaiheessa Liisa huomautti, että nyt oltiin siinä pisteessä, että Totti suorittaa puhtaasti, mutta minä hieman jännitin. Yritin rentoutua ja olla miettimättä liikoja. Hetken päästä Liisa huikkasi, että nyt menee jo paljon paremmin. En voinut olla hymyilemättä.

Valmennus sujui ihmeen hyvin ottaen huomioon Totin energialatauksen ja päätin palkita orin pitkillä loppukäynneillä, tottakai pitkin ohjin. Saimme käyntien aikana Liisalta kattavan palautteen ja nainen tuntui olevan tyytyväinen päivän valmennukseen. No, pakko myöntää, että niin olin minäkin.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen