Crossroad Stallions

Silverlode Dominus

KTK-IIIimg
img img
img img
© Benny de Ruiter Stables

Rotu, sukupuoli

suomalainen puoliverinen, ori

Rekisterinumero

VH18-031-0324

Syntymäaika

10.06.2018, 8-vuotias

Omistaja

Dimma (VRL-08204), Crossroad Stallions

Väri, säkäkorkeus

ruunikonkimo, 167cm

Kasvattaja

Silverlode

Painotus

esteratsastus

Koulutustaso

160cmSaavutus myönnetty 20.10.2019
16 + 16 + 15 + 15 = 62p. // KTK-III

RHLA

Luonne

Domi on lahjakas ja pomminvarma kaveri esteille. Ori kaipaa tiukan, mutta rennon käsittelijän, joka ei anna periksi orin pikku kenkkuiluille tai kuumuamisille. Domi on helppo käsiteltävä, kunhan sen kanssa osaa olla järkkymätön. Paljoa se ei vaadi, mutta pieni tiukkuus on aina hyvästä. Luottamussuhde kun on kunnossa, on ori todella ihana ja mukava nallekarhu.

Hoidettaessa Domi on energinen, mutta ei sen kummempia steppaile. Se kaipaa vain hurjasti huomiota ja tutkailee tarkasti hoitajan tekemisiä. Domi on helppo hoitaa myös karsinassa, mutta tottakai käytävällä hoidettaessa hoitajallakin on tilaa hengittää orin tutkaillessa enemmän ympäristöään. Hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin, eikä varustamisessakaan yleensä ole sen suurempia ongelmia.
Talutettaessa orin kanssa tulee olla tarkkaavaisempi. Hevonen ottaa välillä vähän liikaakin vauhtia ja uudet asiat ympäristössä saavat sen usein säpsähtämään tai pysähtymään tuijottamaan kyseistä asiaa. Muuten ongelmia, eikä tuotakaan nyt yleensä varsinaisesti ongelmaksi voi sanoa, ei ole.

Ratsastettaessa Domi on eteenpäinpyrkivä ja helposti kuumuava, jos ratsastaja ei osaa pitää sitä aisoissa. Domi rakastaa työskentelyä ja ratsastajan saadessa orin kuriin, se tekee mitä vain siltä ikinä pyydetäänkään. Domi omaa lennokkaan ja voimakkaan hyppytyylin ja se rakastaa hypätä esteitä. Ori oikein syttyy nähdessään esteet ja silloin tulee olla tarkkana tai muuten ori lähtee käsistä soveltamaan jotakin aivan omaansa. Domi hyppää loistavasti jokaisen esteen yli ja keskittyy täysillä itse tekemiseen. Domilla on kohtuullisen mukavat ja tasaiset askeleet istua. Ori ei luovuta millään ja se jaksaa painaa täysillä treenin loppuun asti. Ori ei kavahda erikoisesteitä ja se etenee tasaisen varmasti esteeltä toiselle. Hevonen ei myöskään ota kierroksia tai ala epäröimään, jos ratsastajaa jännittää tai hän on epävarma.

Sukuselvitys

i. Dolomine fwb, mkm, 168cm
ii. Rifanrio fwb, mkm, 169cm
iii. Farorio fwb, m, 170cm
iie. Ravenna fwb, rnkm, 167cm
ie. Qinsierra fwb, m, 168cm
iei. Quite Qualityfwb, m, 169cm
iee. Sierra Time fwb, mkm, 168cm
e. Celysine fwb, rn, 168cm
ei. Cavallione fwb, rn, 170cm
eii. Arnold fwb, m, 168cm
eie. Tallulah fwb, rn, 165cm
ee. Nessie trak, rn, 168cm
eei. Zidane trak, rn, 170cm
eee. Havanne trak, m, 162cm
isälinja - Dolomine     emälinja - Celysine

Jälkeläiset

00.00.0000 o/t. Varsan nimi (e. Emän nimi) meriitit

Kilpailutulokset

VSN-näyttelyt
23.02.2020 - Ionic - FWB-oriit, tuom. Sirpa, RCH

NJ-näyttelyt
31.08.2019 - Susiraja - Puoliveriset, päätuom. Lissu T., irtoSERT

Domi kilpailee porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa ja se on tasolla 10 / 10

Päiväkirja

20. kesäkuuta 2018 - omistaja
Nuoren Domin kanssa yhteiselo on ollut yhtä taivasta ja helvettiä. Ori on mielettömän kovapäinen, eikä luovuta. Energiaa löytyy kuin pienestä kylästä. Minkä hirveyden olen oikein ostanut? Ei vaan. Osaa Domi olla kilttikin poika. Välillä sen kanssa tarvitaan vain vähän kovempia otteita. Tästä tulee vielä mielenkiintoinen ja raastava projekti.

Domi on näyttänyt paljon potentiaalia esteille ja irtohypytettynä se loistaa. Nyt lähes 3-vuotias ori vaikuttaa siltä, että sen kanssa mennään vielä pitkälle. Ja todellakin kovaa ja korkealta. Treeneissä ori on täynnä energiaa ja työskentelyhalua löytyy, kunhan käsittelijä osaa pitää päänsä kylmänä ja vankkumattomana. Domin kanssa täytyy olla tarkka, ettei se innostu liikaa ja liika energia onkin ollut hyvä purkaa juoksuttamalla oria. Näin hevonen on keskittynyt esteisiinkin paljon paremmin. Lyhyt juoksuttaminen on yleensä ollut myös treenin jälkeen hyvä, jotta päästään eroon ylimääräisistä kierroksista.

Ori on loistanut treenien lisäksi myös tallissa. Domi on kohtuullisen helppo hoitaa, vaikka hevonen kaipaakin huomiota joka ikisessä käänteessä. Kukaan ei pelkää oria, vaikka hevosen hormonit jylläävätkin välillä liikakierroksilla. Orin kanssa tulee vain olla päättäväinen, jolloin kaikki menee hyvin. Onnettomuuksilta ei kuitenkaan olla vältytty, enkä kyllä Domia siitä syytäkään. Olin hieman muissa maailmoissa taluttaessani oria tarhaan. Tiesin kyllä, että erityisesti silloin piti olla tarkkana, mutta en voinut sille mitään, että ajatukset harhailivat. Olisi tallissa pitänyt jo tajuta, että joku muu voisi taluttaa orin. Domi otti hieman kierroksia pihalla lentävästä risusta ja ampaisi täyttä vauhtia takaisin talliin. Tottakai orin kohtuullisen suuret kaviot napsahtivat sääreen ikävästi. Mutta, kuten jo sanoin, ei ollut kyllä Domin vika.

Kyllä me Domista vielä kunnon ratsu ja kumppani saadaan rakennettua. Hyvä pohja ainakin on, joten eiköhän me jotenkin tästäkin projektista selvitä. Pitäkäähän peukut pystyssä.

Valmennukset

21. heinäkuuta 2018 - estevalmennus, Tatu (kirjoittanut omistaja)
Astuin hermostuneena maneesiin Domin kanssa. Ori oli ollut hirveän energinen ja jääräpäinen, villi kaveri tallissa ja minua hieman ahdisti, mitä valmennuksesta tulisi. Toki asiaa ei auttanut oma hermoiluni, joka varmasti tarttui myös Domiin. Onneksi meillä oli mukava ja rento 38-vuotias Tatu valmentamassa meitä. Tämä oli Domin ensimmäisiä valmennuksia ja minua jännitti, miten ori käyttäytyisi.

Alkulämmittelyjen aikana Tatu kertoi hieman valmennuksen kulusta ja kehui Domin ulkonäköä. En voinut muuta kun kommentoida siihen, että olisipa ori yhtä kaunis myös luonteeltaan. Peruin kyllä heti sanani, koska olihan Domi sitäkin, ainakin välillä, hyvinä päivinä. Ori eteni allani reippaasti ja meinasi jopa lähteä käsistä. Pidin kuitenkin pääni ja ärähdin orille sen pyrkiessä kiihdyttämään äkillisesti. Saisi Domi kyllä kuulla kunniansa, jos alkaisi minulle kettuilemaan valmennuksessa.

Kun oli aika aloittaa itse valmennus, Domi tuntui olevan hyvin lämmennyt ja valmis hyppäämään hieman korkeampia esteitä. Ori liikkui hyvin ja lennokkaasti, mutta ensimmäiset esteet menivät hieman hutiloiden. Toki voin syyttää siitä eniten itseäni, sillä jostain syystä minulta oli tasapaino ihan hukassa. Liekö syynä uudet oudot jalustimet vai joku muu. Se ei koskaan selvinnyt ja pieni tasapaino-ongelmani poistui heti muutaman esteen jälkeen. Tämän jälkeen Domi hyppäsi jo paljon reippaammin ja paremmin ja saimme Tatulta kehuja.

Tänään katsoimme hieman myös sarjoja ja Domi loisti! Ori hyppäsi hienosti jokaisen yli rohkeasti, vaikka tarvitsi hieman apua vauhdin säätelemisessä. Hevonen ponnisti hyvin ja vaikka puomit välillä tippuivatkin, ei ori pelästynyt tai säpsähtänyt, vaan jatkoi hienosti ja kunnianhimoisesti eteenpäin. Ei voinut olla muuta kuin ylpeä ja huomasin, miten rintani röyhistyi hyvän suorituksen jälkeen.

Loppukäyntien aikana saimme Tatulta vielä kattavan palautteen ja mies kertoi, että tulee mielellään valmentamaan meitä uudestaankin. Toivotin miehen tervetulleeksi ja taputin Domia vielä hyvästä treenistä.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen