Crossroad Stallions

Silverlode Cocoatwist

Meriititimg
img img
© Klosterhof Medingen

Rotu, sukupuoli

brandenburginhevonen, ori

Rekisterinumero

VH19-066-0002

Syntymäaika

12.07.2018, 6-vuotias

Omistaja

Dimma (VRL-08204), Crossroad Stallions

Väri, säkäkorkeus

ruunikonkimo, 166cm

Kasvattaja

Silverlode

Painotus

esteratsastus

Koulutustaso

160cmSaavutus myönnetty 00.00.0000
pisteet // palkinto

RHLA

Luonne

Silverlode Cocoatwist, tutummin vain Coco, on rento estepainotteinen brandenburginhevonen Silverlodesta. Kasvattajansa sanoin ori on hoidettaessa helppo ja ratsastettaessa sähäkkä ja osaava. Nämä eivät ole jääneet epäselviksi asioiksi, ei edes ensimmäisinä päivinä. Coco on osoittautunut oikein reiluksi ja herrasmiesmäiseksi oriksi. Tietenkään ei sovi unohtaa omaa tahtoa, mitä orilta myös löytyy. Cocon kanssa yhteiselo on yleensä kuitenkin hyvinkin tasaista ja mukavaa.

Hoidettaessa Coco seisoskelee rauhallisesti paikallaan ja seuraa tarkasti hoitajan tekemisiä. Jos kaikki sujuu niin kuin pitääkin, ei orilla ole vastaan sanomista ja hoitotoimenpiteet sujuvat rauhallisesti ja rennosti. Jos kuitenkin jokin asia ei ole orin mieleen, se osaa ilmoittaa siitä ensin nätisti ja jos hoitaja ei usko, ottaa hevonen hieman kovemmat otteet käyttöön. Varustaminen onnistuu samalla tavalla ja kunhan Cocoa ei tahattomasti kiusaa, saa sen hoitaa ihan rauhassa. Ori ei kuitenkaan mitään pahaa kenellekään halua, vaikka välillä saattaa näyttääkin hurjalta.

Ratsastettaessa Coco on todellakin unelma, kunhan sen saa toimimaan kunnolla. Ori ei anna mitään ilmaiseksi ja ottaa herkästi ratsastajan virheistä kierroksia. Coco on todella osaava esteratsu ja se etenee tasaisen varmalla otteella. Se katsoo tarkasti ponnistuskohdan ja hyppää hyvällä tyylillä esteen ylitse. Ratsastajan jännitys ei juurikaan Cocoon vaikuta, vaan se etenee tasaisesti, vaikka ratsastaja selässä hieman tärisisikin. Ainoana ongelmana voisi sanoa ratsastajan virheet ja orin innokkuus. Osaavalla käsittelijällä ei kuitenkaan yleensä ole mitään ongelmia Cocon kanssa. Ori omaa rennot ja lennokkaat askeleet ja satulassa on helppo istua. Coco nauttii myös pitkistä maastolenkeistä, erityisesti kun ei ole märkää, eikä liian kuuma tai kylmä. Lähtiessä ulos Coco saattaa vaikuttaa hieman nirsolta, mutta ori nöyrtyy kyllä tiukan käsittelijän tahtoon.

Sukuselvitys

i. Cocoashadow Spider brdbg, rt, 167cm
ii. The Fourth Round Rumble brdbg, rt, 171cm
iii. The Little Big Horn brdbg, prt, 171cm
iie. A Dairy Tale Ending brdbg, rn, 165cm
ie. A Scare in the Air brdbg, rt, 162cm
iei. Wings 'N' Thingsbrdbg, trt, 172cm
iee. Control Freak! brdbg, rn, 167cm
e. Redtwirls Spider brdbg, mkm, 165cm
ei. Autumn Conservator brdbg, rnkm, 169cm
eii. Szikzraig Rockscar brdbg, rn, 169cm
eie. Chasqaqon brdbg, mkm, 166cm
ee. Silent Luxury Overseer brdbg, mkm, 165cm
eei. Milky Way Overside brdbg, m, 169cm
eee. Shahara brdbg, mkm, 166cm
isälinja - Cocoashadow Spider - The Fourth Round Rumble     emälinja - Redtwirls Spider - Silent Luxury Overseer

Jälkeläiset

09.09.2020 o. Chocoswirl Z (e. Cinnamon du Rotch Z)

Kilpailutulokset

VSN-näyttelyt
00.00.0000 - - , tuom. ,

NJ-näyttelyt
31.08.2019 - Susiraja - Puoliveriset, päätuom. Lissu T., irtoSERT
05.07.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Orit, päätuom. Terhi, irtoSERT

Coco kilpailee porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa. Hevosella on pistettä esteratsastuksessa ja se on tasolla /

Päiväkirja

13. kesäkuuta 2019 - omistaja
Huhhuh mitkä ilmat. Tuskailimme tallilaisten kanssa 30 asteen helteessä, eikä oreillakaan ollut järin helppoa. Päätinkin, että nyt lähdetään pienellä porukalla uittamaan hevosia. Mukaan lähtivät Anu ratsunaan Mosse, Jacob Kornilla ja minä Cocolla. Orikolmikko tuli yleensä hyvin toimeen, joten huolta mistään orimaisista kiistoista ei juurikaan ollut. Oli niin kuumakin, että minusta tuntui hevosten olevan kyllästyneitä tekemään yhtään mitään liikoja uurastuksia. Laitoimme hevoset reippaasti valmiiksi ja lähdimme tallustamaan läheiselle lammelle.

Yllättävää kyllä oreilta löytyi energiaa hieman kisailla ja otimmekin pienen laukkapätkän metsän siimeksessä. Siellä olikin yllättävän miellyttävä lämpötila, sillä metsä oli varjoinen, eikä aurinko päässyt kunnolla porottamaan selkiimme. Lammelle päästyämme hevoset selvästikin tiesivät, mitä oli luvassa, sillä kolmikko olisi halunnut juosta suoraan veteen. Jouduimme kuitenkin hieman toppuuttelemaan innokkaita oreja, sillä aioimme ottaa satulat pois. Teimme tämän mahdollisimman nopeasti, etteivät orit hermostuisi.

Kaikilla meillä kolmella oli ihan superhauskaa ja olimme kaikki kyllä aivan märkiä uittotuokion jälkeen. Vesi viilensi mukavasti, mutta samalla se oli silti mukavan lämmintä. Hyiseen veteen en olisi suostunut kastamaan edes varpaita! Orit olivat hyvinkin tyytyväisen oloisia pienestä uintikierroksesta ja selvästi niiden olokin helpottui. Ne roiskivat menemään ympäriinsä ja kaikki uskalsivat käydä syvälläkin vedessä. Mitä meidän rakkaille mammanpojille on tapahtunut? Päätimme lähteä takaisin tallille päin, kun olimme syöneet pienet eväsleipämme. Hevoset olivat rentoja ja ne lähtivät mielellään takaisin tallille. Aurinko kuivatti meidät täysin matkan aikana, vaikka matka ei järin pitkä ollutkaan.

Hoidimme hevoset kuntoon ja veimme ne takaisin tarhoille nauttimaan kesäisestä säästä, joka varmasti loppuisi pian. Vaikka ei se siltä kyllä tuntunut juuri sillä hetkellä. Laitoin hommien jälkeen kahvit tippumaan ja nappasin hätävarapiilosta meille pullaa palanpainikkeeksi.

Valmennukset

25. kesäkuuta 2019 - estevalmennus, Jake Smith (kirjoittanut omistaja)
Meille tuli tänään vieraileva tähti valmentamaan minua ja Cocoa esteiden parissa. Nimittäin Jake Smith! Kaikkien teinityttöjen rakastama, hyväkroppainen ja komea nuorimies, joka osaa naurattaa tilanteessa kuin tilanteessa. Saatoin itsekin hieman häkeltyä, kun mies astui ulos autostaan. Ei, nyt ei ollut aika ihastua. Tervehdin miestä ystävällisesti ja esittelin hänelle tallia. Coco odotti jo varustamista vaille valmiina käytävällä ja sanoinkin miehelle, että hän voisi jo suunnistaa kohti kenttää ja tulemme sitten perässä. Näin tehtiin.

Kun astelimme kentälle Cocon kanssa, Jake oli fiksailemassa esteitä mieleisiksiin. Aloitimme alkuverryttelyt ja Coco tuntui lähtevän alta. Jouduin tekemään kovasti töitä, jotta sain pidettyä sähäkän orin kurissa. Verryttelyesteet Coco hyppäsi hyvin, vaikkakin hieman ehkä hätäisesti. Ja heti kun tein pienenkin virheen, ei mikään mennyt enää putkeen sillä esteellä. Coco on niin perkuleen herkkä, että välillä harmittaa. Tosiaalta, itsepähän niitä virheitä teen.

Valmennuksen aikana Cocosta alkoi kuoriutua yhä enemmän ja enemmän loistava esteratsu. Orin kanssa oli paljon mukavampi tehdä töitä, kun se pääsi hieman vauhtiin. Jake oli hauska, mutta tiukka valmentaja, emmekä todellakaan päässeet hevosen kanssa helpolla. Coco hyppäsi innostuneesti ja lennokkaasti, hyvällä tekniikalla, kunhan vain jaksoin keskittyä täysille itse hyppyyn ja omaan viestintääni. Olin ylpeä orista, sillä viikko sitten treeneissä se oli ollut hirviö. Mikään ei ollut silloin onnistunut, vaikka olisi miljoonalla porkkanalla lahjonut.

Yleisesti ottaen valmennus sujui yllättävänkin hyvin ja Jake saa kyllä minulta ehdottomasti pisteet valmentamistaidoistaan. Loppukäyntien aikana Jake antoi meille vielä palautetta ja tsempit tulevaisuuteen. Totesin Jakelle, että hän on milloin tahansa uudestaan tervetullut valmentamaan. Mies naurahti ja sanoi, että mieluusti, kunhan tarjoat kahvit. Ja minähän tarjosin.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen