Crossroad Stallions

Cornelius Dirk

Meriititimg
img img
img img
img
© Vapaasti by AK

Rotu, sukupuoli

haflinger, ori

Rekisterinumero

VH18-057-0009

Syntymäaika

13.05.2017, 9-vuotias

Omistaja

Dimma (VRL-08204), Crossroad Stallions

Väri, säkäkorkeus

rautias, 145cm

Kasvattaja

Herz Stud

Painotus

valjakkoajo

Koulutustaso

vaativaSaavutus myönnetty 00.00.0000
pisteet // palkinto

RHLA

Luonne

Cornelius Dirk, tutummin vain Korni, on energinen ja todella orimainen haflingerimme. Orin kanssa tulee olla vankkumaton, jolloin ponia on paljon helpompi käsitellä. Pahaa Korni ei tarkoita. Sillä vaan on hieman liikaa energiaa ja hormonit jylläävät. Eipä oria siitä voi syyttää. Kärsivällisenä pysyessä Kornista saa todella mukavan kisa- ja treenikumppanin.

Hoidettaessa Korni kannattaa sitoa kiinni, sillä orilla on pahana tapana tökkiä hoitajaansa kumoon ja siinä tohinassa kaksijalkaista joskus meinaa sattuakin. Korni on todella huomionkipeä, mutta auta armias jos ponin näköpiiriin tulee tamma. Se on silloin menoa. Korni röyhistää rintaansa ja yrittää näyttää neitokaiselle, kuka on otollisin yhden yön kumppani. Talutettaessa tämä tilanne ei ole kovin mieluisa, sillä eteenpäin ei päästä, ellei tamma ole menossa samaan suuntaan. Hoitotoimenpiteissä ei ole sen kummempia ongelmia ja varustettaessakin Korni osaa odotella mallikkaasti kohtuullisen paikallaan.

Korni on opetettu sekä ajolle, että ratsastukseen. Parhaimmillaan ori on ehdottomasti vaunujen edessä ja valjakkoajo onkin tämän bravuuri. Välillä Korni haluaa mennä hieman lujempaa, mutta välillä se osaa ottaa hyvinkin iisisti ja tarkasti. Tärkeintä on saada orista liiat energiat pois erityisesti ennen tarkkuusosiota. Korni on eteenpäinpyrkivä poni ja orista huomaa, että se todella haluaa tehdä töitä. Se ei luovuta koskaan vaan pikemminkin haluaa jatkaa treeniä jopa runsaiden epäonnistumisien jälkeen. Tämä poni ei todellakaan lannistu, mutta vaatii sellaisen käsittelijän, joka osaa asettaa orille sen vaatimat rajat.
Ratsastettaessa Korni on reipas, mutta ei selvästikään rakasta sitä niin paljoa kuin valjakkoajoa. Korni on kuitenkin kohtuullisen osaava myös ratsupuolella, mutta varsinaisesti kilpailuihin en sillä menisi, jos huipputuloksia vaadittaisiin. Korni on ratsastettaessa niin sanotusti ihana, vaikkakin hieman villi, puskaponi.

Sukuselvitys

i. Augustin Anton hafl, prt, 147cm
ii. Corbinian hafl, rt, 145cm
iii. Dennis Diederich hafl, trt, 143cm
iie. Antje hafl, rt, 146cm
ie. Elfriede Elena hafl, vrt, 147cm
iei. Dieterhafl, vrt, 146cm
iee. Elma hafl, vrt, 147cm
e. Fritzi Georgina hafl, vrt, 143cm
ei. Erdmann Engelbert hafl, vrt, 144cm
eii. Emmerich hafl, rt, 144cm
eie. Frauke hafl, prt, 142cm
ee. Gretchen hafl, rt, 145cm
eei. Ingomar hafl, rt, 145cm
eee. Heinrike hafl, vrt, 146cm
isälinja - evm     emälinja - evm

i. Augustin Anton on komea punarautias 147cm korkea haflingerori, jolla on kilpailtu valjakkoajossa vaativalla tasolla. Ori on hienosta suvusta ja sen varsat ovat olleet haluttuja. Ihme, että saimme meidän Kornin ostettua ja paljon se maksoikin. Luonteeltaan Augustin Anton on pippurinen, mutta todella osaava ja varma poni. Itsevarmuutta siltä ei puutu pätkääkään ja se etenee rohkeasti ja tarkasti. Ori on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle ja se on jättänyt jälkeensä 49 toinen toistaan upeampaa varsaa. Niille ori on periyttänyt lähinnä ulkonäköään ja taitojaan.

ii. Corbinian on 145cm korkea rautias haflingerori. Ponilla on kilpailtu menestyksekkäästi valjakkoajossa ja se on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle. Luonteeltaan ori on reipas ja eteenpäinpyrkivä. Omistajan sanoin Corbinian on täydellinen poni, josta hän ei koskaan luovu. Ori onkin asunut koko elämänsä samassa kodissa ja se on todella näyttänyt kyntensä kilpailuissa ja jalostuksen puolella. Jälkeläisiä orilta löytyy 34 kappaletta ja niistä jokainen on kilpaillut valjakkoajon parissa.

ie. Elfriede Elena on kaunis, ensimmäiselle palkinnolle kantakirjattu 147cm korkea vaaleanrautias haflingertamma. Ponilla on kilpailtu muutama vuosi valjakkoajon parissa menestyksekkäästi, jonka jälkeen tamma jäi pitkälti siitokseen. Luonteeltaan Elfriede Elena on tarkka ja reipas tamma, joka ei koskaan luovuta. Mukavampaa tammaa saa etsiä, vaikka totta kai siitäkin löytyy tietynlaista pientä pippurisuutta. Jälkeläisiä tammalla on 9 kappaletta ja niille poni on periyttänyt ihanaa luonnettaan ja totta kai kaunista ulkonäköään.

e. Fritzi Georgina on vaaleanrautias haflingertamma, joka omaa säkäkorkeutta 143cm verran. Luonteeltaan tamma on sähäkkä ja reipas ja se vaatii tiukan ja varman käsittelijän. Fritzi Georgina omaa myös hellyyttävän puolen ja se on todella huomionkipeä. Ponilla on kilpailtu valjakkoajon parissa vaativalla tasolla ympäri Euroopan ja se on kantakirjattu toiselle palkinnolle. Jälkeläisiä tamma on jättänyt jälkeensä 7 kappaletta ja niille poni on periyttänyt lähinnä ulkonäköään ja taitojaan.

ei. Erdmann Engelbert on 144cm korkea vaaleanrautias haflingerori, jolla on kilpailtu menestyksekkäästi valjakkoajon parissa vaativalla tasolla. Ori omaa sähäkän ja rohkean luonteen, mutta ei tule unohtaa ponin hurjaa tarkkuutta. Erdmann Engelbert on kantakirjattu toiselle palkinnolle ja se on ollut haluttu ori jalostuksessa. Ponilta ei puutu päättäväisyyttä ja on erityisesti sitä ja taitojansa periyttänyt eteenpäin 23 jälkeläiselleen.

ee. Gretchen on kaunis, toiselle palkinnolle kantakirjattu rautias haflingertamma. Poni omaa säkäkorkeutta 145cm verran ja sillä on kilpailtu valjakkoajossa ympäri Euroopan. Luonteeltaan tamma on reipas ja kiltti ja omistajansa sanoin näin hyväluonteista ponia ei löydy koko maailmasta. Gretchen on kunnianhimoinen, mutta osaa pitää itsensä aisoissa, vaikka sitä joutuukin siitä välillä muistuttamaan. Jälkeläisiä tammalla on 5 kappaletta ja niistä jokainen on kilpaillut valjakkoajon parissa.

Jälkeläiset

09.02.2022 t. Kessimiss KV (e. Jessie Girl)

Kilpailutulokset

VSN-näyttelyt
00.00.0000 - - , tuom. ,

NJ-näyttelyt
31.08.2019 - Susiraja - Kevyet kylmäveriset, päätuom. Lissu T., MVA-SERT
10.07.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Haflingerit, orit, päätuom. Terhi, MVA-SERT
12.06.2022 - Stall Ådahl - Harvinaiset kylmäverioriit, päätuom. Jannica, irtoSERT

Korni kilpailee porrastetuissa valjakkoajokilpailuissa ja se on tasolla 8 / 7

Päiväkirja

13. kesäkuuta 2019 - omistaja
Huhhuh mitkä ilmat. Tuskailimme tallilaisten kanssa 30 asteen helteessä, eikä oreillakaan ollut järin helppoa. Päätinkin, että nyt lähdetään pienellä porukalla uittamaan hevosia. Mukaan lähtivät Anu ratsunaan Mosse, Jacob Kornilla ja minä Cocolla. Orikolmikko tuli yleensä hyvin toimeen, joten huolta mistään orimaisista kiistoista ei juurikaan ollut. Oli niin kuumakin, että minusta tuntui hevosten olevan kyllästyneitä tekemään yhtään mitään liikoja uurastuksia. Laitoimme hevoset reippaasti valmiiksi ja lähdimme tallustamaan läheiselle lammelle.

Yllättävää kyllä oreilta löytyi energiaa hieman kisailla ja otimmekin pienen laukkapätkän metsän siimeksessä. Siellä olikin yllättävän miellyttävä lämpötila, sillä metsä oli varjoinen, eikä aurinko päässyt kunnolla porottamaan selkiimme. Lammelle päästyämme hevoset selvästikin tiesivät, mitä oli luvassa, sillä kolmikko olisi halunnut juosta suoraan veteen. Jouduimme kuitenkin hieman toppuuttelemaan innokkaita oreja, sillä aioimme ottaa satulat pois. Teimme tämän mahdollisimman nopeasti, etteivät orit hermostuisi.

Kaikilla meillä kolmella oli ihan superhauskaa ja olimme kaikki kyllä aivan märkiä uittotuokion jälkeen. Vesi viilensi mukavasti, mutta samalla se oli silti mukavan lämmintä. Hyiseen veteen en olisi suostunut kastamaan edes varpaita! Orit olivat hyvinkin tyytyväisen oloisia pienestä uintikierroksesta ja selvästi niiden olokin helpottui. Ne roiskivat menemään ympäriinsä ja kaikki uskalsivat käydä syvälläkin vedessä. Mitä meidän rakkaille mammanpojille on tapahtunut? Päätimme lähteä takaisin tallille päin, kun olimme syöneet pienet eväsleipämme. Hevoset olivat rentoja ja ne lähtivät mielellään takaisin tallille. Aurinko kuivatti meidät täysin matkan aikana, vaikka matka ei järin pitkä ollutkaan.

Hoidimme hevoset kuntoon ja veimme ne takaisin tarhoille nauttimaan kesäisestä säästä, joka varmasti loppuisi pian. Vaikka ei se siltä kyllä tuntunut juuri sillä hetkellä. Laitoin hommien jälkeen kahvit tippumaan ja nappasin hätävarapiilosta meille pullaa palanpainikkeeksi.

08. syyskuuta 2018 - omistaja
Olin hakemassa Kornia tarhasta kun huomasin sen kengän lähteneen irti. Yritin bongata kenkää tarhasta, mutta sen löytäminen vaati hieman enemmän aikaa kuin luulin. Kenkä oli ovelasti piiloutunut orin heinien sekaan. Nappasin kengän ja orin mukaani kengityspajalle. Jouduin metsästämään uuden kengän vanhan ollessa niin tuhannen mutkalla. Miten Korni oikein oli saanut sen niin huonoon kuntoon?! Huoh. Uusi kenkä löytyi vanhan vääntyneen tilalle ja raahasin kengitysvälineet orin lähelle. Kiltti Korni, olethan kiltisti paikallasi.

Korni oli ilmeisen turhautunut tilanteeseen, sillä se nojaili minuun kaikin voimin ja yritti töniä minua turvallaan kumoon. Jos joku olisi ollut paikalla, olisi hän luultavasti juossut lujaa pakoon, eikä ikinä olisi tullut takaisin. Sen verran tuli ärähdeltyä ja kiroiltua orille. Tallilaiset olivat tottuneet tähän, mutta jos joku vieras olisi tullut paikalle. Huhhuh. Päätin siistiä suuni ja purra hammasta. Loppujen lopuksi sain kengän kunnolla orin jalkaan ja pääsimme jatkamaan päiväämme. Korni saisi tänään vain hieman juosta liinassa, sillä kengityksessä oli mennyt sen verran aikaa. Ei voi mitään, tällaista sattuu.

Onnekseni juoksutus meni hienosti ja kengätkin pysyivät paikallaan. Korni oli energinen, vaikkakin edelleen hieman tuohtunut seisoskelusta. Ori otti kuitenkin kaiken irti treenistä ja saimme liiat energiat purettua. Katsahdin kelloani. Jaahas, se olisi talliin menoaika ja iltaheinät. Talutin Kornin talliin ja hoidin orin kuntoon yötä varten.

Valmennukset

02. lokakuuta 2018 - valjakkovalmennus, Steve Rogan (kirjoittanut omistaja)
Minua jännitti ihan mielettömästi. Meitä oli tulossa valmentamaan ystävämme serkku Steve Rogan, komea nuori mies rapakon tuolta puolen. Laitoin Kornin kuntoon alta aikayksikön, jotta ehdin vielä setviä sen harjan ja hännän. Orin jouhet kun menivät tuhanteen solmuun tällaisella kostealla kelillä. Eikä tulevaa miesehdokasta voinut kohdata röllin näköisen hevosen seurassa. Ei kun hetkonen. Löytyyhän se mies jo. No, mitäpä pienistä.

Steve toivotti minulle iloisesti huomenet, kun hän saapui tallille. Korni ja minä olimme valmiita, joten lähdimme heti kentälle työskentelemään. Ori tuntui olevan erittäin innokkaalla tuulella ja minua hieman jännittikin, tulisiko valmennuksesta kaaos. Onneksi olin väärässä. Reippaiden alkulämmittelyjen jälkeen Korni oli kuin toinen hevonen. Se oli todella yhteistyöhaluinen ja reipas ja tarkka etenemään. Steve oli suunnitellut meille loistavia tarkkuusharjoituksia ja niitä tulen kyllä käyttämään itsekin myöhemmin. Suoriuduimme tehtävistä ilmeisesti hyvin, sillä mies kehui meitä aika-ajoin aplodien kera. Puna levisi kasvoilleni. Tyypillinen suomalainen...

Osasi Korni olla vaativakin. Se ei antanut mitään ilmaiseksi. Varmasti juuri sen takia, ettei se varmasti jäisi kakkoseksi kentän keskellä olevan komistuksen rinnalla. Muutamaan otteeseen ori ilmoitti itsestään jököttämällä paikallaan ja siinähän sai oikein tehdä töitä, että hevonen lähti uudestaan liikkeelle. Taas se kuuluisa puna nousi poskille ja rukoilin, että Korni osaisi olla kiltisti. Onneksi valmennus meni loppujen lopuksi hyvin ja suuremmalta häpeältä vältyttiin.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen