Crossroad Stallions

Burbacka Bon Nuit

KTK-IIimg
img img
img
© Cherie, lisenssi

Rotu, sukupuoli

shetlanninponi, ori

Rekisterinumero

VH19-017-0463

Syntymäaika

04.07.2019, 5-vuotias

Omistaja

Dimma (VRL-08204), Crossroad Stallions

Väri, säkäkorkeus

rautias tobiano, 100cm

Kasvattaja

Burbacka

Painotus

valjakkoajo

Koulutustaso

VaativaSaavutus myönnetty 20.11.2019
18 + 18 + 18 + 18 = 72p. // KTK-II

RHLA

Luonne

Burbacka Bon Nuit, tutummin vain Noppa, on reipas ja sähäkkä, mutta erittäin hellyyttävä ja rakastava shetlanninponiori. Poni on erittäin seurallinen ja mukava tapaus, mutta orimaista sähäkkyyttä löytyy juuri sopivasti. Noppaa on kuitenkin helppo käsitellä ja se on valtavan hieno poni valjakkoajoon.

Hoidettaessa Noppa seurailee tarkasti hoitajan jokaista liikettä siinä toivossa, että kavioiden putsaus muuttuisi rapsutushetkeksi. Noppa on aktiivisesti hoitotoimenpiteissä mukana ja rapsuttelee hoitajaansa välillä niin innokaasti, että kärsivälliselläkin ihmisellä menee hermot. Sanottakoon, että Noppa on yltiösosiaalinen. Hoitotoimenpiteet sujuvat yleensä mutkattomasti, kunhan rapsuttelee ponia välillä. Näin ori pysyy tyytyväisenä, eikä häiritse hoitajan toimia niin paljoa. Varustamisessakaan ei ole ongelmia. Ori on vain kovin pirteä ja haluaisi jo töihin.
Talutettaessa ori kulkee nätisti vierellä, eikä rynni. Se tervehtii jokaista näköpiiriinsä saavaa elävää olentoa kilometrin säteellä, mutta ei lähde seikkailemaan omin luvin. Noppa on todella mukava ja rento talutettava.

Ratsastettaessa Noppa kulkee hieman laiskahkosti, mutta kuuntelee ratsastajaa hyvin. Sen lempipuuhaa valjakkoajon rinnalla on pitkät maastoretket ja uintihetket. Poni on aivan omaa lajiansa valjakkoajossa ja kärryjen edessä se menee mainiosti. Reippautta, mutta myös korvia löytyy hyvin. Se ei koskaan kyseenalaista ohjastajaansa, vaan etenee rohkeasti ja tarkasti. Ori on karismaattinen näky kentällä pienestä koostaan huolimatta ja se suorittaa aina loppuun asti, oli tehtävä mikä tahansa.

Kuljetuskoppiin ori menee reippaasti, mutta hallitusti, eikä se sen kummempia mieti matkustuksesta. Siinähän se menee, sanoisi ori varmasti. Kilpailutilanteessa Noppa on keskittynyt, eikä liikaa ota kierroksia ohjastajan jännityksestä. Poni suorittaa rennolla meiningillä, eikä turhia hermoile. Tarkkuutta löytyy, eikä ori hätkähdä yleisöstä kuuluvia ääniä. Välillä se ei kuitenkaan voi vastustaa kiusausta moikata hirnahtamalla iloisesti.

Sukuselvitys

i. Icëd Cölogne Boss she, mkrj, 102cm
KTK-II, SHLA-I, VVJ-I
ii. Elëmënt Boss she, mkrj, 101cm
iii. Louis Vuitton she, m, 99cm
iie. Dawn of Berry she, m, 103cm
ie. Sorciere du Bois she, rnkrj, 100cm
iei. Donvalley Icarusshe, trn, 106cm
iee. Barabara she, rtkrj, 100cm
e. Pecancookie v. Babbs she, vkkkrj, 98cm
KTK-III
ei. Dunnstone Cloudburst she, vkk, 100cm
eii. Cayberry Cloudfox she, vkk, 102cm
eie. Chestnut she, rt, 99cm
ee. Polkacandy v. Babbs she, vkkkrj, 95cm
eei. Las Vegas she, vrtkrj, 99cm
eee. Peachfruit v. Babbs she, vkk, 91cm
isälinja - Icëd Cölogne Boss     emälinja - Pecancookie v. Babbs

Jälkeläiset

00.00.0000 o/t. Varsan nimi (e. Emän nimi) meriitit

Kilpailutulokset

VSN-näyttelyt
00.00.0000 - - , tuom. ,

NJ-näyttelyt
00.00.0000 - - , päätuom. ,

Noppa kilpailee porrastetuissa valjakkoajokilpailuissa ja se on tasolla 8 / 7

Päiväkirja

20. syyskuuta 2019 - omistaja
Ajatus oli mennä Nopan kanssa pienelle lenkille kärryillä läheiselle hiekkatielle. Ori tuntui olevan pirteällä tuulella, kun valjastin sitä ja siitä huomasi, että olisi hyvä mennä heti nyt. Poni tepasteli paikallaan ja tökki minua käteen ja selkään, että mennään jo. Yritin olla nopea valjastamisessa, jotta ponin ei tarvitsisi odotella liian kauan. Eikä aikaakaan, kun pääsimme ulos ja hyppäsin kyytiin. Onni on, että Noppa jaksaa odottaa rauhassa, että saa liikkeellekäskyn.

Poni olisi alusta asti halunnut mennä lujempaa, mutta yritin vastustaa kiusausta. Eihän sitä nyt voinut ponin paikkoja rikkoa vain siksi, että on kiva mennä lujaa. Aloitimme siis reippaalla käynnillä ja ori kuunteli hyvin ja tyytyi kohtaloonsa. Ilma oli mitä parhain. Ei liian kuuma, mutta ei oikeastaan liian kylmäkään. Juuri sopiva, ihanan raikas syysilma. Jollain tapaa rakastin syksyä ja sen tunnelmaa, vaikka olin puhtaasti kesäihminen. Odottelin jo joulua ja sitä, että saa hyvällä syyllä rauhoittua pari päivää perheen kanssa. Ai että kun teki mieli jo jouluruokaa, vaikka en siitä ole aikaisemmin välittänytkään. Kai se on vaan se ajatus, että syödään hyvin yhdessä pöydässä läheisten kanssa.

Havahduin jouluaatoksistani siinä vaiheessa, kun oli aika mennä hieman lujempaa. Siispä ravia! Noppa ravasi reippaasti ja tuntui, kun ihan raveissa olisi. Tuuli humisi korvissa ja vedin pipoa syvemmälle päähän. Reissumme meni erittäin hyvin ja Noppakin oli erittäin tyytyväinen, kun palasimme takaisin tallille. Eikä ihme, olihan se jo ruoka-aika! Itselläkin oli alkanut maha jo kurnia ajatellessani jouluruokaa, joten kun olin saanut ponin hoidettua, lähdin kohti toimistoa, missä minua odotti eilinen makaronilaatikon loppu. Ei aivan jouluruokaa, mutta kelpasi erittäin hyvin ja maha tuli täyteen. Eikös se ole tärkeintä?

Valmennukset

27. elokuuta 2019 - valjakkovalmennus, Roope Miettinen (kirjoittanut omistaja)
Tänään Crossroadiin saapui aivan uusi kasvo valmentamaan minua ja Noppaa valjakkoajon parissa. Lehtomäen Ratsutilan vakiovalmentajaan olin tutustunut vieraillessani tallilla. Olin tutustunut myytäviin hevosiin ja jutellut miehen kanssa paljon. Hän valmentaa tilan hevosia, mutta valitettavasti ei juuri sopivaa hevosta meille tilalta tällä kertaa löytynyt. Mies vaikutti kuitenkin mukavalta ja olin hieman kysellyt mahdollisuuksista tulla meillekin valmentamaan. Roope oli samantien vastannut, että totta kai!

Nyt olikin siis se hetki ja toivotin Roopen tervetulleeksi tallille. Esittelin miehelle tallia ja hän kiinnitti heti katseensa Noppaan.
"Ai tämäkö on se söpöläinen, jota tänään valmennetaan?" hän kysyi. Nyökkäsin ja sanoin hoitavani ponin reippaasti kuntoon ja että toimistosta löytyy kahvia ja pullaa, saa vapaasti ottaa. Mies tulikin hetken päästä kahvikupposen kanssa luoksemme ja olin juuri laittamassa orille valjaita päälle. Laitoin reippaasti ponin kuntoon, jotta pääsimme aloittamaan valmennuksen mahdollisimman pian.

Päivän tavoitteena oli parantaa tarkkuutta ja mielestäni ori onnistui siinä hyvin. Huomasin itsekin hienoa kehitystä, sillä Roope oli keksinyt mielenkiintoisia ja erilaisia tehtäviä, jotka onnistuivat ponin kanssa superhyvin. Noppa suoritti rauhallisesti, vaikka välillä tein itse pieniä virheitä. Tarkkuus oli aluksi hieman heikohkoa, mutta parantui heti, kun ori sai liiat innot purettua. Menimme porteista mahdollisimman reippaasti ja tarkasti ja vain muutamaan otteeseen pallot tipahtivat kartioiden päältä. Olin oriin erittäin tyytyväinen ja mietin kärryillä, miten olinkaan ostanut näin oivan valjakkoponin. Me mennään vielä pitkälle tämän herran kanssa, jos se on minusta kiinni! Teimme paljon monipuolisia tehtäviä, jotka olivat välillä helppoja, välillä haasteellisia. Piti hyvin orin motivaation itse tekemisessä. Mielestäni valmennus sujui oikein hyvin ja Roopeltakin saimme kehuja ja mies lupasi tulla valmentamaan meille uudestaankin. Siitäkös olin mielissäni!

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen