virtuaalitalli, a SIM-game stable | virtuaalihevonen, a SIM-game horse

ID #111

Xanthana Solo


© Gál Ildikó


RotuSuomalainen puoliverinen RekisterinumeroVH12-031-0114
SukupuoliTamma OmistajaRamant Warmbloods, Cannabia (VRL-00033)
Syntynyt, Ikä21.07.2011, 14-vuotias KasvattajaYogi (www)
Säkäkorkeus165cm Koulutustasoko: Helppo A re: 160 cm ke: CIC1
i. Wet Jasper fla
fwb, YLA2, ERJ II, SPL I
ii. C' Highway Romeo
fwb, ERJ II
iii. Capoltin d. Urvan
fwb, ERJ III, YLA 3
iie. Miss Sparrow
kwpn, VIR MVA Ch, ERJ I, YLA 2
ie. Shadow's Wetty
fwb
iei. Roseberg's Monte Carló
hann tai xx? (kadonnut)
iee. Alias
fwb (kadonnut)
e. Rowland's Dark Asylum
fwb, ERJ I
ei. Red Fox SWA
xx, ERJ I, XLA I
eii. Yellow Cab xx
xx, ERJ II, KTK II
eie. Polarfuchs xx
xx, ERJ II
ee. Sixtynine Ways to Kill PB
hann, YLA 3, ERJ II
eei. Don Corleone
hann, Ch, KTK III, ERJ I
eee. Narcissa Black
hann, ERJ III, YLA 2
t. Manco Capacia s.04.04.2012 (i. Diaro Carrero)

Esteratsastuksessa ominaisuuspistettä (tasolla )

Aina iloinen Sani on yleisesti kaikkien kaveri, mutta melko määräilevä. Tammaan tutustuminen on helppoa ja se vie monien sydämet mennessään, ei tosin ehkä ihan ensikättelyssä, mutta siihen kuitenkin huomaamattaan kiintyy melko nopeasti. Laitumella antautuu kiltisti kutsuttaessa, mutta saattaa pomppia kärsimättömästi vierelläsi riimunlaitossa, ja yleensä haluaisi itse valita suunnan taluttaessa. Sanin kanssa ei ehkä koe helliä hetkiä moniakaan, mutta sen kanssa on mukava touhuta, tammalla on aina energiaa lähteä maastoon kävelemään, ja touhuta muutenkin kaikenlaista. Taluttaessa Sani haluaisi aina mennä tutkimaan kaikkea, joten riimunnarusta kannattaa pitää suht tukevasti kiinni.

Hoitaessa Sani ei malttaisi asettua paikoilleen, joten se kannattaa aina sitoa kiinni. Tamma ei arista mitään kohtaa, mutta päätä harjatessa se saattaa yrittää väistellä harjaa. Kaviot nousevat tottuneesti, mutta varusteiden laitto on Sanille aina tahtojen taistelu. Se loikkii poispäin yrittäessäsi nostaa satulaa selkään, muttei kuitenkaan pullistele satulavyötä kiristäessä. Suitsiessa Sani nostelee päätään ylös parhaansa mukaan eikä suukaan kovin nopeasti yleensä avaudu. Pienen taistelun ja parin ärähdyksen jälkeen käytöstavat kuitenkin palaavat takaisin mieleen.

On ihmeellistä, miten sellaisesta duracelpupusta kuin Sani löytyy kärsivällisyyttä kouluratsastukseen. Tamma taipuu radoilla pehmeästi ja nätisti, ja tottelee erittäin kevyitäkin apuja. Sani nauttii selvästi kouluratsastuksesta; sen korvat ovat hörössä ja se tottelee kuin unelma. Esteilläkin tamma loistaa kun se pääsee näyttämään energistä puoltaan. Sanin vauhti on huimaavaa, mutta silti hypyt ovat hallittuja ja korkeita. Loistavat hyppääjän geenit omaava tamma onkin luonnonlahjakkuus esteillä, ja se nauttii siitä vähintäänkin yhtä paljon kuin kouluratsastuksesta. Maastossa Sani on oma energinen itsensä, mutta se kyllästyy helposti pitkillä maastolenkeillä. Uusissa maisemissa on tamman mielestä vielä ihan kivaa, mutta tutuilla reiteillä se vain odottaa laukkapätkiä.

Luonne: Emilie (VRL-09880)

Estevalmennus, valmentaja: kuusnelonen

Olin rakentanut kahteen kulmaan puomi - ristikko - puomi - ristikko - puomi harjoitukset. Hypyt olivat kaarevalla uralla. Lämmittelimme aluksi laukkaympyröillä ja kahdeksikolla. Tulimme ison pääty-ympyrän, josta tehtiin ympyränvaihdos ja samalla laukanvaihto askeleessa. Sani oli sujuva ja vaihtoi puhtaasti joka kerta. Ratsastaja antoi hyviä ja selkeitä apuja. Aloitimme lämmittelyhypyillä. Tarkoitus oli tulla hitusen kootummassa laukassa lyhyt sivu ja tähdätä laukka-askeleet sopiviksi ensimmäiselle puomille, josta jatkettiin hyppyihin. Sani kokosi itseään hyvin, mutta pari ensimmäistä suoritusta jäi kömpelöiksi, sillä ensimmäinen laukka-askel ei osunut ihan kohdilleen. Tamma sinnitteli harjoituksien läpi kuitenkin hienosti. Sen jälkeen otettiin rataa, johon kuului kolme estettä ja kulmaharjoitukset. Koko tehtävän ideana oli ottaa ratalaukkaa kolmen pystyn läpi ja sitten koota hevonen kulmiin. Harjoitus sujui hyvin, vaikka Sani ei aina olisi malttanut ottaa itseään takaisin päin pystyjen jälkeen. Lopuksi otimme kaksi hyvää hyppyä okserille, jonka nostin 140cm korkeuteen. Tamma oli todella näppärä viimeisissä hypyissä.

Estevalmennus, valmentaja: funfunHey

Maneesille päästessäni olitkin jo verkannut Sanin hyvin. Seurasin hetken teidän menoanne, jotta pääsisin jyvälle tammasta edes hitusen. Ainakin eteenpäinpyrkimys oli kohdillaan! Keskelle maneesia pystytin 90 cm pystyn, jota hyppäämällä voitaisiin lämmitellä isompia varten. Ohjastit Sanin hyvin esteelle, joten siinä ei siis ollut mitään moitittavaa. Tamman hyppyinto oli myös valtava: siitä näki selvästi, että se nautti. Laitoin muutaman hyvän hypyn jälkeen kolmen esteen linjan, jokaisen 110 cm korkuiseksi. Molemmat välit oli tarkoitettu kahdelle laukalle, ja niinhän sinä saitkin tamman venymään siihen, eikä kolmatta tai puolikasta tullut väliin. Toisella kerralla tosin ekassa lähestymisessä oli jotain häikkää ja tamma kielsi. Tulitte sen siis vielä kertaalleen, ja hypyt menivätkin loistavasti. Näytit hienosti tammalle oikeat paikat ponnistaa, ja Sani hoiti oman osansa moitteettomasti. Tämän onnistuneen suorituksen jälkeen päätimme lopettaa, joten saitte rauhassa hoitaa loppuverryttelyt.