Crossroad Stallions

Reinhard GR

KTK-IIimg
© Suomen Hippos / Pirje Paananen

Rotu, sukupuoli

saksalainen ratsuponi (43,75%), ori

Rekisterinumero

VH18-029-0105

Syntymäaika

20.03.2017, 10-vuotias

Omistaja

Dimma (VRL-08204), Crossroad Stallions

Väri, säkäkorkeus

punaruunikko, 144cm

Kasvattaja

Esmeralda Horse Center

Painotus

kouluratsastus

Koulutustaso

Vaativa BSaavutus myönnetty 20.11.2019
19 + 20 + 18 + 18 = 75p. // KTK-II

RHLA

Luonne

Yleisesti ottaen Rene on hyvin käyttäytyvä herrasmies, mutta välillä ponin orimaisuus ja pieni pippurisuus tulee esille. Kaiken kaikkiaan ori on kuitenkin todella mukava ja siitä saa hienon ja monipuolisen kisa- ja treenikumppanin. Renen kanssa ei tule varmasti yhtäkään tylsää päivää.

Hoidettaessa Rene on vilkas ja utelias, mutta kiltti. Poni on hyvä sitoa vaikka käytävälle, sillä siinä se seisoskelee paljon rauhallisemmin kuin karsinassa. Kaikenlaiset hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin, eikä varustamisessakaan ole ongelmia. Rene seuraa vain tarkasti kaikkia hoitajan tekemisiä ja kaipaa huomiota.
Talutettaessa poni kulkee reippaasti paikasta A paikkaan B ja välillä sitä saa pidätellä oikein olan takaa. Rene ei oikein osaa hahmottaa sitä, että kaksijalkainen ei ehkä etene niin nopeasti kuin nelijalkainen. Ponin kanssa tulee vain olla tarkkana, ettei se ala ottaa kierroksia sen enempää.

Ratsastettaessa Rene on todella eteenpäinpyrkivä ja alkutreenistä vähän liiankin innokas. Ori täytyy vaan muistaa lämmitellä tarpeeksi hyvin, jotta liika energia saadaan purettua. Muuten meno yltyy mahdottomaksi, kun poni ei välitä ratsastajan ohjeista vauhdin ja innostuksen yltyessä. Rene toimii hyvin lämmiteltynä mainiosti ja sillä on todella kauniit ja lennokkaat liikkeet. Rene jaksaa työskennellä pitkäjänteisesti ja se kuuntelee loistavasti. Orin kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, ettei anna sille liikaa siimaa. Orin kanssa on miellyttävä tehdä töitä, sillä vaikka se on helpohko ratsastettava, osaa se myös antaa haasteita. Välillä on myös päiviä, jolloin mikään ei ole helppoa, mutta niinhän meiltä kaikilta löytyy tällaisia päiviä, eikö?

Kilpailutilanteessa poni osaa pitää päänsä kylmänä, eikä välitä ympärillä olevasta hälinästä. Ori suorittaa komeasti ja tarkasti loppuun asti, eikä ponia haittaa, vaikka ratsastaja hieman hermoilisikin. Se ei Reneen tartu.

Sukuselvitys

i. Diethelm of Greener drp (25%), trn, 146cm
ii. Alexander drp (50%), rn, 145cm
iii. Midas Touch nf, prn, 139cm
iie. Beautiful Clover xx, rt, 159cm
ie. Basira al Fariha ox, rnkm, 150cm
iei. Hasan al Asisox, m, 151cm
iee. Aaliyah al Hawa ox, rtkm, 152cm
e. Elisabeth drp (62,5%), rnkm, 141cm
ei. Carl DR drp (75%), mkm, 140cm
eii. Cainneach conn, mkm, 144cm
eie. Swanhilde drp (xx + dart, 50%), rn, 139cm
ee. Feel It Burn brp (50%), mvkk, 142cm
eei. Strong Shot xx, m, 162cm
eee. Iestyn Nevet wC, vkk, 134cm
isälinja - evm     emälinja - evm

i. Diethelm of Greener on toiselle palkinnolle kantakirjattu saksalainen ratsuponiori suurella sydämellä. Tältä 146cm tummanruunikolta orilta löytyy lempeyttä, mutta myös tietynlaista pippurisuutta. Ori ei anna helpolla periksi ja se antaa haasteita. Poni on kuitenkin todella mukautuva ja osaa yleensä käyttäytyä tilanteen vaatimalla tavalla. Orilla on kilpailtu menestyksekkäästi kouluratsastuksessa Vaativa B -tasolla. Jälkeläisilleen ori on periyttänyt hienoa luonnettaan ja komeata ulkonäköään. Jälkeläisiä ponilta löytyy 22 kappaletta.

ii. Alexander on kouluratsastuksessa hyvin menestynyt saksalainen ratsuponi. Ruunikolla orilla on säkäkorkeutta 145cm verran ja se on kantakirjattu toiselle palkinnolle. Omistajansa sanoin Alexander on rento ja monipuolinen ratsu. Se antaa haasteita, mutta osaa myös käyttäytyä, eikä heittäydy riiviöksi juuri koskaan. Alexander onkin monen lempiponi kotitallillaan sen hienon luonteen vuoksi. Jälkeläisiä orilta löytyy 25 kappaletta ja niille ori on periyttänyt lähinnä komeata ulkonäköään ja rentouttaan.

ie. Basira al Fariha on kuvankaunis 150cm korkea ruunikonkimo arabialainen täysiveritamma, jolla on kilpailtu Vaativa A -tason kouluratsastusluokissa. Luonteeltaan tamma on omistajansa mukaan herttainen, mutta arvonsa tunteva rouva. Tamma tietää mitä haluaa ja tietää millä myöskin saa haluamansa. Hevosen kanssa monella meneekin sukset ristiin. Basira on kuitenkin todella osaava ja monipuolinen, tarkkaavainen ratsu. Jälkeläisiä tammalta löytyy neljä kappaletta. Hevonen on myös kantakirjattu toiselle palkinnolle.

e. Elisabeth on 141cm korkea ruunikonkimo saksalainen ratsuponitamma. Poni on kantakirjattu kolmannelle palkinnolle reiluin pistein. Tammalla on kilpailtu Vaativa B -tason kouluratsastusluokissa menestyksekkäästi lähinnä Saksan lähiympäristössä. Elisabethilla kilpailtiin muutaman vuoden ajan, kunnes se päätettiin jättää täysin siitoskäyttöön. Jälkeläisiä tammalta löytyy 9 kappaletta ja niille tamma on periyttänyt valloittavaa ja voitonhakuista luonnettaan. Myös ulkonäköään tamma periytti ja lähes jokainen sen jälkeläinen on kantakirjattu.

ei. Carl DR on saksalainen ratsuponi, joka on kantakirjattu toiselle palkinnolle. Tältä mustankimolta ponilta löytyy säkäkorkeutta 140cm verran. Luonteeltaan ori on kilpailuhenkinen ja valloittava. Monipuolinen ori on kilpaillut kenttäratsastuksen parissa hyvinkin menestyksekkäästi, mutta erityisesti se on loistanut kouluratsastuskentillä. Jälkeläisiä ori on jättänyt jälkeensä huimat 45 kappaletta ja niille se on periyttänyt lähinnä ulkonäköään ja huippua luonnettaan.

ee. Feel It Burn on kaunis, mustanvoikko brittiläinen ratsuponitamma, jolta löytyy säkäkorkeutta 142cm verran. Tamma on kantakirjattu juuri ja juuri toiselle palkinnolle ja sillä on kilpailtu Vaativa B -tason kouluratsastusluokissa. Feel It Burn on pippurinen, eikä anna mitään ilmaiseksi. Se on kuitenkin osaava ja monipuolinen, mukava ratsu, jonka kanssa on mukava tehdä töitä. Haasteita on, mutta ei liiaksi. Jälkeläisiä tamma on jättänyt jälkeensä viisi kappaletta ja niistä jokainen on kilpaillut kouluratsastuksen parissa.

Jälkeläiset

00.00.0000 o/t. Varsan nimi (e. Emän nimi) meriitit

Kilpailutulokset

VSN-näyttelyt
00.00.0000 - - , tuom. ,

NJ-näyttelyt
31.08.2019 - Susiraja - Ponit, päätuom. Lissu T., irtoSERT

Rene kilpailee porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa. Hevosella on pistettä kouluratsastuksessa ja se on tasolla 6 / 5

Päiväkirja

21. kesäkuuta 2018 - omistaja
Rene oli tänään todella ärsyttävällä tuulella. Se ei millään pysynyt paikallaan ja töni yrittäen kaataa minut. Minulla muutenkin meinasi mennä hermot kaikenlaisen muun säädön takia ja Rene taisi havaita sen. Olin vain toivonut, että poni osaisi olla kiltisti, mutta ei. Kai se oli liikaa vaadittu.

Onneksi pääsimme kohtuullisen nopeasti kentälle treenaamaan, sillä Rene rauhoittui hurjasti kun nousin selkään. Toki ne jarrut olivat hieman hukassa, mutta teimme todella pitkät lämmittelyt. Ori oli kyllä yhteistyöhaluinen, mutta vauhtia oli enemmän kuin tarpeeksi. Onneksi vauhti hieman hiipui lämmittelyjen jälkeen ja keskittyminenkin alkoi olla jo paljon parempaa. Kävimme läpi ensi viikon viikonlopun ohjelmaa. Rene tuntui olevan aivan tulessa ja saimme todella hienoa työtä aikaan. Orin kanssa ei ollut enää mitään ongelmia ja yhteistyö sujui loistavasti. Renen liikkeet olivat tahdikkaita ja komeita eikä ponia haitannut, vaikka itse välillä töppäilinkin ihan tyhmiä juttuja. Ori painoi vain eteenpäin ja teki työtä käskettyä. Lopputreenistä orin keskittyminen alkoi hieman herpaantua, mutta oletan sen johtuneen kentän laidalla pyörineestä kissasta, jota oli aivan pakko kytätä sekunti sekunnilta. Yritin häätää kissaa pois, mutta se vain tuijotti minua tyhjällä katseellaan kuin olisi omistanut koko maailman. No, tilanteeseen oli mukauduttava ja Rene teki sen mielestäni ihmeen hyvin.

Treenin jälkeen kävimme jäähdyttelemässä maastossa ja Rene tuntui pitävän ideasta. Se hörähti muutamaan otteeseen, kun suuntasimme metsän puolelle ja se nautti rauhallisista loppukäynneistä. Vauhdista ei ollut enää tietoakaan ja me molemmat vain nautimme täysin rinnoin. Ilma oli loistava, ei liian kuuma, mutta ei viileäkään. Aurinko paistoi puolipilviseltä taivaalta ja linnut lauloivat. Oi tätä elämää. Mikä voisikaan olla tätä parempaa?

Valmennukset

23. kesäkuuta 2018 - kouluvalmennus, Henna (kirjoittanut omistaja)
Astuin Crossroadin suureen maneesiin ja näin Dimman lämmittelemässä Renen kanssa tulevaa kouluvalmennusta varten. Oli tyypillinen juhannussää... Olin aivan läpimärkä sateen takia, joten onneksi tallilta löytyi maneesi ja vieläpä lämmitetty sellainen. Aloittelimme valmennuksen harjoitusravilla ja pohkeenväistöllä vasemmalle. Reneä joutui hiukan aktivoimaan, jotta se teki pyydetyt asiat kunnolla, eikä häslännyt omiaan. Kuitenkin kunnolla tehdessään, orista näkyi uljas kouluratsu. Poni oli vain hieman liian innoissaan, joten pyysin Dimmaa tekemään sen kanssa hallitun voltin, jottei poni pääsisi ottamaan liikaa vauhtia. Pyysin ratsukkoa tekemään pohkeenväistön myös oikealle ja muistuttelin Dimmaa kantapäistä. Niistä sai kyllä lähes aina mainita, vaikka hevosen selässä keikkuva ihminen olisi ratsastanut säännöllisesti 30 vuotta. Seuraavaksi oli vuorossa pysähdys ja kuuden askeleen peruutus. Rene ei millään meinannut jaksaa keskittyä siihen ja ottikin vain 4 askelta, eikä suostunut ottamaan enempää. Pyysin ratsukkoa siis lähtemään liikkeelle ja kokeilemaan uudelleen toisella puolella maneesia enemmän kannustaen. Ori hädin tuskin otti vaadittavat kuusi askelta, mutta kelpasi tällä hetkellä oikein hyvin. Totesimme, että parempaan ei tällä kertaa pystytty. Myöhemmin kokeilimme vielä uudelleen ja herran hermot pitivät ja peruuttaminen onnistui oikein hyvin, ongelmitta. Poni suoritti loppuvalmennuksesta selvästi paremmin, mutta ei tule moittia liikaa alkuvalmennustakaan. Hyvä, etten itsekin säikkynyt ja herpaantunut maneesin kattoon osuvan rankkasateen takia. Annettakoon siis anteeksi tällä kertaa.

Kaikki askellajit onnistuivat Reneltä ongelmitta ja niihin siirtymiset vielä paremmin! Siitä ori saikin kehuja. Oikein onnistuneen valmennuksen jälkeen pidimme pitkät ja rennot loppukäynnit ja annoin teille kattavan palautteen. Taitoa löytyy molemmila vaikka muille jakaa. Kunhan Rene vain jaksaa keskittyä täysillä, niin siitä kuoriutuu todella mukavan oloinen ja osaava kouluratsu. Oli mukava päästä Crossroadiin valmentamaan ja maisemia hieman vaihtamaan!

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen