Crossroad Stallions

Andante Mystro

KTK-II



img
© Suomen Hippos / Pirje Fager-Pintilä

Rotu, sukupuoli

suomalainen ratsuponi (75%), ori

Rekisterinumero

VH18-029-0108

Syntymäaika

26.06.2017, 9-vuotias

Omistaja

Dimma (VRL-08204), Crossroad Stallions

Väri, säkäkorkeus

ruunikko, 147cm

Kasvattaja

Saapassaaren Siittola

Painotus

esteratsastus

Koulutustaso

120cm



Saavutus myönnetty 20.11.2019
17 + 17 + 18 + 18 = 70p. // KTK-II

RHLA

Luonne

Dante on hieman hölmö, mutta herttainen ori. Poni on kuitenkin reipas ja täynnä energiaa, rohkea ja miellyttävä kaveri, vaikka meneekin välillä enemmän vauhdilla kuin järjellä. Ori vaatiikin tiukan käsittelijän, joka osaa asettaa orille sopivat rajat. Danten kanssa ei varmasti tule yhtään tylsää päivää ja jokainen päivä on erilainen.

Hoidettaessa Dante on kohtuullisen rauhallinen ja hellyydenkipeä, joten haleilta ja pusuilta ei voi välttyä. Ori saattaa hieman steppailla tylsistyessään, mutta kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat kuitenkin hyvin. Varustettaessa poni on reipas ja seisoo rauhallisesti paikallaan siihen asti, kunnes hoitaja on saanut varusteet päälle. Ori innostuu vasta, kun ollaan lähdössä karsinasta ja silloin saattaa syntyä pieni show ilopukkien ja steppailujen siivittämänä.
Talutettaessa Dante on reipas ja eteenpäinpyrkivä, mutta ei juurikaan rynni, ellei taluttaja etene todella hitaasti. Poni tutkailee tarkasti ympäristön tapahtumia ja saattaa välillä jäädä jumittamaan johonkin tuijottamaan.

Ratsastettaessa Dante on hieman hitaasti lämpiävä tapaus, mutta pienellä suostuttelulla orista kuoriutuu reipas ratsu. Dante on estepainotteinen ja orista huomaa, että se rakastaa hyppiä esteitä. Intoa löytyy vaikka muille jakaa ja oria saakin pidätellä alkutreenistä todella paljon. Dantella on todella loistava hyppytyyli ja se hyppää varmasti jokaisen esteen yli, vaikka tie olisikin hieman hankalampi. Ponin selässä pitää vain pysyä, sillä ori hyppää vaikka missä asennossa, jotta pääsee varmasti esteen yli. Ori hyppää lennokkaasti ja tarkasti. Kouluratsastuksesta ori ei juurikaan innostu ja se tylsistyy tehtävien ollessa liian itseään toistavia. Ponilla on kuitenkin lennokkaat ja mukavat askellajit istua. Kunhan oria osaa käsitellä oikein, siitä saa jopa täydellisyyttä hipovan kisa- ja treenikumppanin.

Sukuselvitys

i. Another Shot srp (50%), rn, 147cm
ii. Fighting For Love fwb, m, 164cm
iii. Building the World fwb, trt, 169cm
iie. Lottery fwb, trn, 162cm
ie. Can't Wait nf, rn, 143cm
iei. Jacksonnf, prt, 142cm
iee. Paula nf, rn, 144cm
e. Mystery Lady nf, rn, 144cm
ei. Humanity Saved nf, prn, 146cm
eii. For You nf, rn, 144cm
eie. Octavia nf, trn, 147cm
ee. My Responsibility nf, rt, 142cm
eei. Just Chaos nf, m, 142cm
eee. Trust Me nf, vrt, 144cm
isälinja - evm     emälinja - evm

i. Another Shot on 147cm ruunikko suomalainen ratsuponiori Kuusamosta. Poni on luonteeltaan rehellinen ja rento ja sen kanssa ei tule varmasti yhtäkään tylsää päivää. Ori osaa antaa haasteita, mutta osaa kyllä käyttäytyä tilanteen vaatimalla tavalla. Ponilla on kilpailtu esteratsastuksessa 120cm -tason luokissa ympäri Pohjoismaiden, erityisesti Suomessa ja Ruotsissa. Jälkeläisiä orille on siunaantunut hienot 46 kappaletta ja orin kysyntää lisäsi huomattavasti sen kantakirjaus toiselle palkinnolle. Jälkeläisilleen poni on periyttänyt lähinnä hienoa luonnettaan.

ii. Fighting For Love on musta, 164cm korkea suomalainen puoliveriori, jolla on kilpailtu kansainvälisellä tasolla esteratsastuksessa 150cm luokissa. Omistajansa sanoin parempaa hevosta sai etsiä. Luonteeltaan hevonen on täysi kymppi. Se on kilpailuhenkinen, mutta kuuntelee todella hyvin. Kunnianhimoa löytyy, eikä taitojakaan puutu. Jälkeläisiä orilta löytyy 19 kappaletta ja niille hevonen on periyttänyt komeata ulkonäköään. Ori on kantakirjattu toiselle palkinnolle.

ie. Can't Wait on kaunis ruunikko newforestinponitamma, joka omaa säkäkorkeutta 143cm verran. Tamma on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle, joskin niukin naukin. Tamma kilpaili vain hetken esteratsastuksessa 100cm -tason luokissa, kunnes siirtyi täysin siitoskäyttöön. Luonteeltaan tamma on kuin enkeli, mutta osaa se antaa haasteitakin. Tamma kaipaa hellyyttä ja huomiota joka välissä ja on aina itse myös halimassa ja rapsuttelemassa käsittelijää. Jälkeläisiä tammalle on siunaantunut kahdeksan kappaletta ja niistä jokainen on kilpaillut esteratsastuksen parissa.

e. Mystery Lady on 144cm korkea ruunikko newforestinponitamma, jolla on kilpailtu kenttäratsastuksessa ympäri Suomen. Poni on parhaimmillaan esteillä ja se on kilpaillut myös pelkästään niiden parissa 110cm luokissa. Luonteeltaan tamma on pippurinen ja eteenpäinpyrkivä ja se tietää mitä haluaa ja miten saada haluamansa. Poni ei todellakaan ole helpoimmasta päästä, mutta ei vaikeimmastakaan. Jälkeläisiä tammalla on viisi kappaletta ja niille tamma on periyttänyt lähinnä estetaitojaan.

ei. Humanity Saved on toiselle palkinnolle kantakirjattu 146cm korkea punaruunikko newforestinponiori. Orilla on kilpailtu aluetasolla 120cm luokissa esteratsastuksessa, mutta myös muutamissa kenttäkilpailuissa. Ori on kilpailuhenkinen ja kunnianhimoinen, mutta rehti ja reilu ratsu. Ori ei anna mitään ilmaiseksi ja sen kanssa saakin olla tiukka. Jälkeläisiä orilta löytyy vain neljä kappaletta, sillä ori tulee todella tunnetusta suvusta ja sen sukulaiset ovat joka sukutaulussa.

ee. My Responsibility on 142cm korkea vaaleanrautias newforestinponitamma, jolla on kilpailtu kohtuullisen menestyksekkäästi 120cm luokissa esteratsastuksessa. Tamma on todella eteenpäinpyrkivä ja sillä on hyvä hyppytyyli. Poni hyppää tasaisen varmasti aina esteen yli, oli tilanne tai tie mikä hyvänsä. Tamma ei ole omistajansa sanojen mukaan koskaan kieltänyt esteelle. Jälkeläisiä tammalle on siunaantunut kolme kappaletta ja niille poni on periyttänyt lähinnä kaunista ulkonäköään.

Jälkeläiset

00.00.0000 o/t. Varsan nimi (e. Emän nimi) meriitit

Kilpailutulokset

VSN-näyttelyt
00.00.0000 - - , tuom. ,

NJ-näyttelyt
31.08.2019 - Susiraja - Ponit, päätuom. Lissu T., irtoSERT

Dante kilpailee porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa. Hevosella on pistettä esteratsastuksessa ja se on tasolla /

Päiväkirja

24. kesäkuuta 2018 - omistaja
Astuin talliin Dante-orin kanssa ja poni tuntui olevan innokkaalla ja reippaalla päällä. Tarkoituksena oli tänään hoitaa poni reippaasti kuntoon ja lähtee hieman maastoilemaan. Kerrankin kun oli hyvä ilma, oli se käytettävä hyväksi. Dante steppaili innokkaana kun hoidin sen kuntoon ja minulla oli tämän takia hieman vaikeuksia saada sille suojat jalkaan. Onneksi ori tajusi rauhoittua kun hieman ärähdin ja sain suojat sujautettua jalkoihin nopeasti. Kun Dante oli valmis, asetin kypärän päähäni ja napsautin sen kiinni. Talutin orin ulos tallista ja hyppäsin selkään.

Dante eteni aluksi hyvinkin rauhallisesti, vaikka olin odottanut vahvaa eteenpäinpyrkimistä. Totesin, että maastoretkestä tulisi varmasti mukavan rauhallinen. Olin kuitenkin ajatellut, että hyppäisimme muutaman maastoesteen matkalla, jotta Dante pääsi taas edes vähän työn makuun. Poni oli vähä aika sitten palannut sairaslomalta ja ensi treeni olisi jo paljon vaikeampi. Ennen tätä päivää olimme tehneet todella kevyitä treenejä, mutta nyt oli aika taas ottaa itseään niskasta kiinni ja työskennellä. En tänäänkään aikonut päästää ponia helpolla, vaan potkisin sitä eteenpäin ja yrittämään hieman enemmän.

Kun poni tajusi, että olimme suuntaamassa kohti maastoesteitä, se alkoi hieman steppailla ylimääräisiä askeleita ja se selvästi havahtui pois haavemaailmoistaan. Dante hyppäsi hieman jähmeästi, mutta en voinut moittia ponia. Olihan se ollut viikon lähes kokonaan karsinalevossa. Parin esteen jälkeen ori kuitenkin hieman rentoutui ja alkoi hypätä hieman tasaisemmin ja lennokkaammin. Dante tuntui nauttivan tekemisestä, mutta en päättänyt jatkaa treeniä. Ei tekisi hyvää alkaa tehdä mitään rääkkitreeniä, vaan oli hyvä aloittaa hieman rauhallisemmin.

Loppumaasto meni hienosti ja Dante tuntui saavan purettua hyvin kasaantunutta energiaa. Eikä ilmastakaan voinut valittaa. Juhannus oli muuten ollut sateinen ja ärsyttävä, mutta nyt paistoi aurinko. Voi, miksi juhannuksena ei voinu olla tällainen ilma!

Valmennukset

28. kesäkuuta 2018 - estevalmennus, Jesse (kirjoittanut omistaja)
Crossroadiin saapui tänään minulle lähes tuntematon valmentaja, 35-vuotias Jesse. Olin tutustunut mieheen tuttuni tallilla ja olin pyytänyt tätä tulemaan valmentamaan minua ja Dantea esteiden parissa. Mies oli suostunut mielellään ja oli innokkaan, mutta tiukan oloinen kentällä seisoskellessaan. Minua hieman hermostutti ja Dante huomasi se. Se steppaili hermostuneena edes takaisin, kun koitin nousta sen selkään. Pääsin kuitenkin satulaan reippaasti ja turvallisesti ja Dantekin pysähtyi paikalleen odottamaan käskyä lähteä eteenpäin.

Alkuverryttelyt sujuivat mukavasti ja Dante oli todella eteenpäinpyrkivä ja innokas. Ori olisi jo halunnut hyppäämään, sillä se yritti ryöstää vieressä oleville esteille ja se vilkuili niitä innokkaana. Jesseä nauratti ja mua kyllä pikkasen taisi hävettää. Hieno ensivaikutelma, meistä molemmista.

Kun pääsimme hyppäämään ensimmäiset lämmittelyesteet, Dante oli aivan tulessa. Se ei oikein tiennyt miten päin olisi ollut. Hypyt kuitenkin onnistuivat kohtuullisen hyvin ja sain pidätettyä oria tarpeeksi. Poni oli todella innoissaan, mutta loppujen lopuksi ori hieman rauhoittui treenin edetessä. Dantesta tuli paljon hallitumpi ja esteiden ylityksetkin sujuivat paljon paremmin ja tasaisemmin. Ori hyppäsi lennokkaasti esteiden ylitse ja minulla oli välillä työ pysyä selässä, kun ori hyppäsikin hieman lennokkaammin ja suuremmalla mahavaralla mihin olin varautunut.

Valmennus sujui loistavasti. Kävimme läpi lyhyttä, mutta haastavaa rataa ja Dante rakasti jokaista hyppyä. Orista näki, että pitkähkö karsinaloma oli tehnyt tehtävänsä ja nyt ponista oli ihana päästä taas töihin. Loppuverryttelyjen aikana Jesse antoi meille vielä kattavan palautteen ja sanoi, että tulee mielellään valmentamaan meitä uudelleenkin. Totta kai suostuin tähän, sillä Jesse oli ollut aivan mahtava valmentaja ja meillä oli ollut todella hauskaakin itse treenin ohessa. Tervetuloa siis uudestaan jos vain vielä uskaltaa!

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen