virtuaalitalli, a SIM-game stable | virtuaalihevonen, a SIM-game horse

ID #75

Crayon Maelyn

Myynnissä Alegressa


© ransu.kuvat.fi


RotuSuomalainen puoliverinen RekisterinumeroVH14-031-0773
SukupuoliTamma OmistajaRamant Warmbloods, Cannabia (VRL-00033)
Syntynyt, Ikä26.04.2014, 14-vuotias KasvattajaCrayon (www)
Säkäkorkeus164cm Koulutustasoko: Grand Prix re: 90 cm ke: Aloittelijaluokka
i. Hary Poter 54
trak
ii. Shanghai
trak, VIR MVA Ch, KRJ II, YLA 2
iii. Wire Netting
trak
iie. Panorama
trak
ie. Phantome
trak, VIR MVA Ch, KRJ II, YLA 2
iei. Phantom of the Opera
trak
iee. Francesca
trak
e. Macy Woods
holst
ei. Brighgaze
holst, KRJ I
eii. Baringr
holst
eie. Tobiana
holst
ee. Meringue GER
holst
eei. Jigsaw
holst
eee. Meradona GER
holst
t. Suprant Malaga s.26.09.2014 (i. Daniel)
t. Ramant Maeve s.07.04.2015 (i. Suprant Virus)

Kouluratsastuksessa ominaisuuspistettä (tasolla )

Maelyn on aina tunnettu hyvin rauhallisena hevosena. Jo varsana se oli, joka väsyi rallileikkeihin ensimmäisenä. Maelynista kasvoi fiksu hevonen jonka ihmisrakkaus on aika käsittämätön. Toisinaan tamma taitaa oikeasti luulla olevansa sylikokoinen. Se ilmenee parhaiten rentouttavina hetkinä, kuten harjatessa tai mukavan treenin jälkeen rennossa loppuveryttelyssä. Okei, silloin Maelyn ei sentään yritä syliin, mutta sen pärkiminen on valtava kiitos rankan treenin jälkeen.

Kuten arvata saattaa, Maelyn on helppo tapaus hoitotoimenpiteissä. Se mielellään vilkuilee ympärilleen raollaan olevasta karsinan ovesta ja osoittaa hoitajalle kiintymystä, etenkin jos tämä sattuu rapsuttamaan juuri oikeasta kohdasta. Tamma on aina ollut myös kengittäjän suosikki, Maelyn seisoisi varmaan tuntitolkulla jos joku siltä niin pyytäisi. Kuitenkin tammamaisen välähdyksen sen luonteeseen tuo muiden hevosten seura. Maelyn on hyvin omistuksenhaluinen eikä piittaa muista hevosista sen muutaman kaverin lähellä. Silloin Maelyn painaa korvat niskaan ja saattaa päästää epämärääisen, mutta uhkaavan kimahduksen.

Ratsuna Maelyn on miellyttämisenhaluinen, mutta hieman hitaasti syttyvä. Alkulämmittelyyn kannattaa käyttää aikaa, jotta treenissä aika ei mene sopivan temmon löytymiseen. Se täytyy ottaa työn alle heti selkään noustessa ja Maelyn kyllä ylläpitää reippaan tahdin kunhan ratsastaja sitä siltä vaatii. Maelyn saattaa myös tuntua hieman raskaalta kädelle, mutta tiukka pohje ja hevonen hyvin avuille, niin Maelyn kevenee huomattavasti. Kun tamma on ratsastettu hyvin alle, se on mitä loistavin kouluhevonen. Askel sillä on satumaisen pehmeä ja se tuntuu toimivan lähes ajatuksen lailla.

Tilanteet joissa Maelyn aistii paineen, saattavat olla toisinaan hankalia. Tamma tarvitsee ratsastajan tukea, eikä tämän hermoilu auta asiaa lainkaan. Myöskin kisapaikoilla se on oma itsensä, mutta suoritustilanteessa tarvitsee normaalia enemmän tukea ja selkeitä apuja.

Luonnekuvauksesta kiitos Suprantin väelle