virtuaalitalli, a SIM-game stable | virtuaalihevonen, a SIM-game horse

Olen aina ollut erityisen huono kirjoittamaan talliesittelyitä, historiaa tai mitään muutakaan asiatekstiä. Etenkin tallin etusivulle törkättävä pekollinen liirumlaarumi on kaikkein vähiten ominta alaani, mutta tässä sitä taas tulee - enjoy!

© Axel Bührmann (CC BY 4.0)

© Axel Bührmann (CC BY 4.0)

Ramant Warmbloods on perustettu kutakuinkin loppukesästä 2014, jolloin vihdostaviimein hurahdin porrastettuihin toden teolla. Koska kaikki aikaisemmat hevoseni olivat jo kisansa kisanneet normaaleissa arvontakilpailuissa, ei minun auttanut muu kuin aloittaa armoton shoppaileminen - tarkoituksena aloittaa porrastettujen kilpaileminen ns. puhtaalta pöydältä. Ideana pienen porrastettuihin painottuvan tallin perustaminen kuulosti hyvältä ja siitä sitten tuumasta toimeen. Parissa kuukaudessa tallin hevosmäärä kuitenkin ylitti rajan "pieni" ja jo maalis-huhtikuun vaihteessa vuonna 2015 tallissa majaili lähemmäs parisataa eri puoliverirodun edustajaa, joista lähes 40 on omia kasvatteja.

Ensimmäisen kuukaudet talli kantoi nimeä Peahen Sporthorses, joka oli alunperinkin hieman kummallinen nimivalinta pienelle tallinrähjälle. Hyvin pian nimi myös alkoi tuntumaan luotaantyöntävältä, eikä missään nimessä ollut itselleni mieleinen. Uuden nimen keksiminen oli kertakaikkisen raastavaa puuhaa.. Eräällä nimisivustolla esiintynyt nimi Cramant syöpyi kuitenkin ajatuksiin pahemman kerran eikä muita mieleenpainuvia nimiehdotuksia sitten tullutkaan vastaan useiden viikkojen etsinnän aikana. En kuitenkaan varsinaisesti halunnut enää yhtäkään C:llä tai G:llä alkavaa tallia ja olinkin heittää kirveen kaivoon tallin nimen keksimisen suhteen. Useamman viikon nimeä päässäni pyöriteltyäni keksin kuin vahingossa poistaa nimestä ensimmäisen kirjaimen ja niin talli sai arvoisensa nimen - Ramant.

Ja sitten kun hirtoria on käyty läpi alkuräjähdyksestä tähän päivään, voidaankin palata takaisin siihen mitä alunperin olin tekemässä: kertomassa hieman tallin toiminnasta. Ramantin toiminta perustuu lähes täysipainoisesti hevoskasvatukseen, eikä mihin tahansa hevosiin vaan puoliverisiin - kuten ehkä alkusepustuksista ja tallin nimestä voidaan maalaisjärjellä päätellä. Tallin pääasiallinen kasvatusrotu on suomalainen puoliverinen, mutta myös muita puoliverirotujen edustajia syntyy satunnaisesti. Jalostuskäytön ohella hevoset kilpailevat kukin omassa lajissaan porrastetuissa kilpailuissa ja nöinollen tulevilla kasvateilla on mahdollisuus periytyviin ominaisuuspisteisiin.

Kevätterveisin Cannabia (VRL-00033)

Linkkilista
Virtuaalinen Ratsastajainliitto (VRL)
Virtuaalisten suomalaisten puoliveristen yhdistys (VSPY)