Crossroad Stallions

Fame's Legolas

Meriititimg
© Suomen Hippos, Emilia Fager

Rotu, sukupuoli

newforestinponi, ori

Rekisterinumero

VH17-027-0012

Syntymäaika

28.05.2015, 11-vuotias

Omistaja

Dimma (VRL-08204), Crossroad Stallions

Väri, säkäkorkeus

tummanrautias, 138cm

Kasvattaja

Fame

Painotus

kouluratsastus

Koulutustaso

Helppo ASaavutus myönnetty 00.00.0000
pisteet // palkinto

RHLA

Luonne

Fame's Legolas, tutummin vain Lego, on täynnä potentiaalia oleva koulupainotteinen newforestinponiori, jonka kanssa ei tule varmasti yhtäkään tylsää päivää. Ori on reipas ja sähäkkä, eikä se anna mitään ilmaiseksi. Sen kanssa tulee vain olla tiukka, niin hyvin menee!

Hoidettaessa Lego on ehkä jopa hieman ärhäkän oloinen. Se ei millään jaksaisi seisoskella paikallaan, vaan steppailee ja tökkii hoitajaa kärsimättömästi. Paha tapa orilla on myös purra, kun joku asia ei ole sen mieleen. Niissäkin tilanteissa ponin kanssa tulee olla tiukka, ettei ori pääse hyppimään silmille. Kyllä se uskoo, kun ärähtää tarpeeksi monta kertaa. Sen kummempia ongelmia hoitamisessa ja varustamisessa ei ole.
Talutettaessa ori kulkee reippaasti ja puolelta toiselle. Sen kanssa talutusreissut eivät ole mitään huvia, vaan koko ajan saa katsoa, milloin poni astuu jalalle. Vaikka hienosti Lego varoo astumasta päälle. Poni hirnahtaa kaikille tervehdyksiä ja välillä myös aivan olemattomille asioille. Nauttii elämästä selvästikin.

Ratsastettaessa Legon kanssa tulee olla tiukka, eikä antaa periksi. Ori ei nimittäin anna mitään ilmaiseksi ja sen kanssa saakin tehdä kauan töitä, että yhteistyö alkaa luonnistua. Tutumman ratsastajan kanssa ori etenee paljon helpommin ja rennommin, mutta tarjoaa edelleen paljon haasteita. Ponilla on todella lennokkaat ja kauniit askellajit, eikä tee pahaa istua selässä vaikka ilman satulaa. Kun Legon saa toimimaan, toimii se erittäin pitkäjänteisesti ja tarkasti. Se ei jätä mitään puolitiehen hyvän ratsastajan kanssa ja etenee rohkeasti haasteiden haastavuudesta välittämättä. Poni tekee parhaansa, vaikka pää kainalossa.

Kuljetuskoppiin ori menee hieman vaihtelevasti. Matkustus on kuitenkin tuttua, joten kun orin saa kyytiin, sujuu matka hyvin. Oria auttaa selvästi, jos kyydissä on jo kaveri. Silloin ori menee nätisti sisälle.
Kilpailupaikalla Lego on energinen ja sen kanssa tuleekin verrytellä hyvin ennen suoritusta. Suorituksen aikana ori on keskittynyt ja oikein imee itseensä ratsastajan keskittyneisyyden. Toisaalta, jos ratsastaja jännittää hirveästi, alkaa Legokin jännittämään. Kaksipiippuinen juttu.

Sukuselvitys

i. Untuvapilven Léod nf, tprt, 135cm
KRJ-I
ii. Legados SWE nf, prt, 143cm
iii. Särnens Legolas nf, rn, 145cm
iie. Krenryds Brianna nf, rn, 138cm
ie. Spring Meadow's Audbury nf, tprn, 136cm
iei. Applewoods Gamblernf, prn, 146cm
iee. Spring Meadow's April nf, trt, 134cm
e. VIR MVA Ch Fame's Nubia nf, vrt, 140cm
KTK-II, KRJ-I
ei. Ravinebay Pirate nf, prn, 141cm
NFL-I, KRJ-II, YLA2
eii. Innocent Prisoner nf, tprt, 143cm
eie. Cherry Blossom nf, rt, 138cm
ee. Follywall Nefisa nf, rn, 141cm
KTK-III, ERJ-I, NFL-I, KRJ-II
eei. Oberion nf, rn, 143cm
eee. Bellarine nf, prt, 138cm
isälinja - Untuvapilven Léod - Legados SWE     emälinja - Fame's Nubia - Follywall Nefisa

Jälkeläiset

00.00.0000 o/t. Varsan nimi (e. Emän nimi) meriitit

Kilpailutulokset

VSN-näyttelyt
00.00.0000 - - , tuom. ,

NJ-näyttelyt
00.00.0000 - - , tuom. ,

Lego kilpailee porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa. Hevosella on pistettä kouluratsastuksessa ja se on tasolla /

Päiväkirja

25. elokuuta 2019 - omistaja
Lego ja Allan olivat olleet hieman tukkoisia viime viikkoina, eikä oireet olleet menneet ohitse millään. Olin soittanut eläinlääkärille ja saanut hyvät, yleensä toimivat ohjeet, mutta nyt ei tuntunut millään talttuvan ihme tukkoisuus. Päätinkin siis, että nyt on kutsuttava lääkäri ihan paikan päälle katsomaan tilanne. Mitään muita oireita ei ollut kuin tukkoisuus, joten epäilin jonkin näköistä allergiaa tai jotain muuta, joka ärsyttää. Toivoin vain, että eläinlääkäri osaisi sanoa, mikä vaivaa.

Lääkäri saapui tallillemme jotakuinkin siinä kolmen aikaan ja kerroin tarkemmin tilanteen. Nainen tarkisti Legon ja Allanin ensin yleisesti ja keskittyi sitten pääpuoleen ja keuhkoihin. Hän mittasi myös lämmöt, mutta lämpöä ei kummallakaan ollut. Ehdin jo huolestua, kun tarkastus kesti niin kauan, mutta sitten lääkäri totesi:
"Mielestäni tämä on nyt jotakin allergiaperäistä."
Tässä vaiheessa huokaisin helpotuksesta ja nainen jatkoi: "Eli ei hätää. Tämän pitäisi hoitua kyllä. Kannattaa kuitenkin tarkkailla, miten tilanne etenee. Jos tämä tästä muuttuu tai ei ota talttuakseen, niin sitten vain uudestaan soittoa, niin otetaan lisää testejä."
Nyökkäilin koko selityksen ajan ja toivoin vain, että oireet menisivät ohi. Lääkäri antoi hevosille lääkekuurin ja antoi hieman lisää jatko-ohjeita. Tämän jälkeen hän lähti seuraavaa asiakasta kohti ja minä laitoin hevoset takaisin omiin karsinoihinsa. Annoin molemmille oikein kunnon rapsutukset ja muutaman leivänpalan hienosta käytöksestä. Molemmat hevoset olivat olleet todella kauniisti, jopa Lego! Yllätyin, sillä yleensä se ei jaksanut seisoskella paikallaan näin kauaa. Ori oli kuitenkin toiminut erittäin loisteliaasti, eikä Allaninkaan käytöksessä ollut mitään negatiivista sanottavaa. Rapsuttelutuokioden jälkeen oli hyvä hetki jakaa päiväheinät ja mennä itse kahville ja pullalle toimistoon työntekijöiden kanssa. Kyllä sitä putosi kivi sydämeltä eläinlääkärin käytyä. Nyt voi hieman hengähtää.

Valmennukset

27. syyskuuta 2019 - kouluvalmennus, Dimma (kirjoittanut omistaja)
Ihanaa! Pitkästä aikaa pääsin valmentajan paikalle valmennettavan sijasta. Pikkuveljeni oli lupautunut ratsastamaan Legolla kouluvalmennuksessa. Vakiovalmentajamme ei päässyt sairastapauksen vuoksi paikalle, joten nappasin kopin. Pistäisin Marcuksen ja Legon koville. Ja koska veljeni haluaa aina kiusata minua, oli hän laittanut viestiä, että on vähän myöhässä ja viitsisinkö laittaa ponin valmiiksi. Minä sinisilmäisenä siskona suostuin ja menin laittamaan Legoa kuntoon. Kun olin saanut ponin hoidettua ja varustettua, lähdin toimistoon hakemaan puhelintani, sillä Marcusta ei vieläkään näkynyt. Siellähän se pieni perkele istui ja joi kahvia jutellen erään työntekijämme kanssa. Kysyin, kuinka kauan Marcus oli ollut toimistossa ja nainen vastasi, että onhan se tässä jo varmaan vartin istunut. Mulla kiehui, mutta sain pidettyä vihan sisälläni. Huokaisin ja veljeni virnisteli. Onneksi en ottanut lähes mitään tosissaan, mitä veljeni teki ja lähdimme kohti maneesia napaten ponin mukaamme matkalla.

Alkuverryttelyjen aikana vaihdoimme hieman kuulumisia Marcuksen kanssa, vaikka viestiteltiinhän me lähes joka päivä. Kuitenkin peruskuulumiset olivat jääneet vähän vähemmälle. No, ei siinä. Eipä kummankaan elämässä ollut sen kummempia tapahtunut. Aloitimme itse valmennuksen askellajiharjoituksilla ja Lego näytti olevan todella energisellä tuulella. Marcus joutui tekemään töitä, että sai pidettyä orin kurissa. Valmennuksen edetessä Legonkin energia tuntui hieman vähentyvän, siedettävälle tasolle ja Marcuksellakin oli hieman helpompaa. Mies sai ponin jopa toimimaan hyvin! Olin ehkä hieman salaa ylpeä veljestäni, koska Lego todella oli vaikea tapaus. Valmennus sujui yllättävän hyvin ja loppukäyntien aikana annoin Marcukselle hieman palautetta suorituksista. Eipä siinä hirveästi mitään negatiivista sanottavaa ollut. Pientä itsepäisyyttä ja valittamista korkeintaan, mutta ei mitään isoa ratsastamiseen liittyvää. Kyllähän sitä sisarelle saa hieman nurista. Kunhan ei vaan muille, sillä voi tulla tupenrapinat.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen